Filip Jianu, noua senzație a tenisului. Îl știți din reclama «Zboară, puiule, zboară!»

filip-jianu-getty.jpg

filip jianu
Filip Jianu face senzaţie la Australian Open
foto: Guliver/GettyImages

Are 17 ani și a strălucit la această ediţie de la Australian Open, fiind primul român în semifinalele unui turneu de Grand Slam la juniori, după Petru Luncanu, în 2006. Puţini ştiu că l-au văzut încă de când era mic, în celebra reclamă ”Zboară puiule, zboară”, în care un băiețel cu părul bălai arunca un pui gras spre cer.

Filip Jianu s-a calificat  în sferturile de finală la turneul de tenis Australian Open. Tânărul de doar 17 ani a impresionat pe toată lumea și a răsturnat clasamentele, învingându-l în sferturile de finală, cu scorul de 7-6, 4-6, 6-2, pe americanul Cannon Kingsley. Pentru un loc în finala de la Australian Open el va juca împotriva unui alt american, Emilio Nava. În vârstă de 17 ani, Filip este primul român care ajunge într-o semifinală de juniori la un Grand Slam după ce Petru Luncanu a reușit asta la Roland Garros, în 2006.

Cine este Filip Jianu

Cei care l-au văzut jucând spun că românul Filip Jianu este o mare speranță a tenisului mondial. De altfel, el este favoritul numărul 4 al probei de simplu.

Filip Jianu a apărut de niciunde în tenis, dar noi l-am văzut pe vremea când a jucat  dintr-un clip publicitar extrem de popular în urma cu 14 ani. El este micuțul din reclama "Zboară, puiule, zboară!". Micuțul a făcut apoi înot și tenis, până când a primit un contract din partea unei mari companii de management și a avut posibilitatea de a se antrena la academia lui Nick Bollettieri din SUA. 

În Australia, Filip Jianu este însoțit în această perioadă de Andrei Mlendea, fostul antrenor al lui Marius Copil. Mlendea este acum antrenor federal.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1