Fiica Regelui Mihai, 2.000 $ pe zi din luptele de cocoşi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O ştire bombă a fost preluată de presa internaţională: Principesa Irina, una din fiicele Regelui Mihai, a fost arestată în SUA. Acuzaţia este incredibilă: la ferma lor din Oregon, soţii Irina şi John Wesley Walker găzduiau lupte de cocoşi, întreceri interzise în SUA. Fiica Regelui riscă cel puţin cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Principesa Irina, fiica Regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestaţi joi în Statele Unite pentru organizarea unor lupte de cocoşi, anunţă portalul OregonLive.com. Irina Walker, de 60 de ani, şi soţul ei sunt suspectaţi că au găzduit cel puţin zece asemenea întreceri, la ferma lor de lângă Irrigon, statul Oregon, din aprilie 2012 până în mai 2013.

Conform OregonLive, aceste concursuri, care sunt ilegale în toate cele 50 de state americane, le aduceau câştiguri de 2.000 de dolari pe zi. Presa americană scrie despre acest incident şi menţionează că una din acuzate este prinţesă din România, iar soţul ei a fost ajutor de şerif. Cei doi sunt acuzaţi împreună cu alte patru persoane, vecini şi prieteni, şi vor ajunge în Tribunalul din Portland, sub acuzaţia de organizare de jocuri ilegale.

Conform rechizitoriului, între aprilie 2012 şi aprilie 2013 au fost organizate cel puţin zece lupte de cocoşi, iar păsările aveau cuţite şi lame tăioase legate de picioare şi luptau până la moarte. Spectatorii plăteau ca să asiste la aceste lupte, iar organizatorii vindeau alimente şi băutură în locuri neautorizate. În plus, încasau 10% din sumele pariate, scrie portalul OregonLive.com.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, soţii Walker şi-ar putea pierde ferma, care se află la circa 3 km sud de Irrigon, deoarece aceasta a fost folosită în scopuri infracţionale. Valoarea acesteia era estimată la 170.360 de dolari, în 2011.

Cocoşii, înarmaţi cu lame ca să-şi spintece adversarul

Primele lupte de cocoşi atestate istoric au fost organizate acum 6.000 de ani, în Persia. De-a lungul timpului ele au devenit o adevărată industrie. În ţări ca Nicaragua, Venezuela, Columbia, Ecuador, Franţa (doar în regiunile unde este o tradiţie în acest sens, în restul ţării fiind interzise prin lege), Mexic, Republica Dominicană, Filipine, Peru, Panama, Japonia, Puerto Rico, Insulele Canare (Spania), Japonia şi Thailanda concursurile sunt mai populare decât campionatele mondiale de fotbal. Lupta dintre cocoşi se încheie fie o dată cu moartea unuia dintre luptători, fie o dată cu mutilarea sa.

Un cocoş care a fost înfrânt în arenă e sacrificat de proprietarul său pentru că a simţit frica. Pentru spectacol, în Thailanda şi America Latină cocoşii au lame pe post de pinteni pentru a-şi spinteca adversarii. Luptele de cocoşi sunt ilegale în SUA, Spania, Franţa, Marea Britanie şi Cuba. În anumite ţări unde luptele sunt acceptate, autorităţile au restrâns dreptul de a paria. Un cocoş campion se poate vinde pe piaţa neagră şi cu 10.000 de dolari, iar încasările din pariuri pot ajunge la peste 1,8 miliarde de dolari pe an.

Cine sunt soţii Walker

Principesa Irina de România, în vârstă de 60 de ani, s-a născut şi a crescut în Elveţia. Este fiica Regelui Mihai şi a Reginei Ana. Este a treia fiică şi a cincea pe linia succesiunii la şefia Casei Regale române şi la tronul României, potrivit Statutului Casei Regale. A fost căsătorită cu John Kreuger, de care a divorţat. Are doi copii, Michael de România Kreuger (28 de ani) şi Angelica de România Kreuger (27 de ani).

simeon stalpnicul png

S-a mutat în Oregon în 1983, iar în anul 2007 s-a căsătorit cu John Wesley Walker, 67 de ani. Acesta a fost sergent la Poliţia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat pentru biroul şerifului din Coos County. El a părăsit postul la 30 iunie 2003, iar în ultimii zece ani nu se ştie cu claritate ce activitate a avut.

Ce spune Casa Regală

Regele Mihai I și întreaga Familie Regală speră că Justiția din SUA și instanțele din Oregon vor soluționa „în cel mai just și mai rapid mod cu putință cazul principesei Irina", se arată într-un comunicat remis de Casa Regală. Regele Mihai I speră ca prezumția de nevinovăție să funcționeze, „așa cum este legal și moral, de la început și până la sfârșitul acestui nefericit eveniment", se mai arată în comunicat.

Prinţul Harry a dansat în pielea goală

La 21 august 2012, Casa Regală britanică asista uluită la scandalul izbucnit în presa internaţională care îl avea în vizor pe Prinţul Harry, de 28 de ani. Tânărul apărea în câteva cadre dansând cu nişte fete goale într-un hotel de cinci stele din Las Vegas. Colac peste pupăză, un martor prezent la orgie a declarat câteva zile mai târziu că moştenitorul coroanei ar fi consumat şi droguri înainte să se dea în spectacol. Harry a plătit pe o singură noapte petrecută în Vegas 8.000 de dolari.

simeon stalpnicul png

Infanta Cristina, acuzată de corupţie

La începutul acestui an, Infanta Cristina, de 48 de ani, a fost târâtă într-un amplu scandal de corupţie de soţul ei, fostul handbalist Iñaki Urdangarin. Fiica Regelui Juan Carlos şi al Reginei Sofia a fost chemată în instanţă în repetate rânduri pentru a depune mărturie împotriva soţului ei care a fost acuzat de o fraudă fiscală de peste 16 milioane de euro. El a deturnat aceste fonduri profitând de funcţia pe care a avut-o la Institutul Noos, între 2004 şi 2006, prin organizarea de evenimente sportive.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net