Fata fostului ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, dusă pe targă la spital de la protest

38894211_939262772911630_5386185565265723392_o.jpg

Fiica lui Vlad Alexandrescu a fost transportată de urgenţă la spital
Foto:Arhivă personală

Fiica fostului ministru al Culturii din guvernul tehnocrat a ajuns direct la spital după ce a fost implicată într-un incident care a avut loc în timpul protestului de vineri, 10 august. Cel care a informat despre cele întâmplate a fost chiar fostul ministru, Vlad Alexandrescu. Acesta a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a povestit despre evenimentul nefericit în care a fost implicată fiica acestuia.

Fostul ministru al Culturii a relatat că participa alături de familie la miting, atunci când a pierdut-o din ochi doar o clipă pe fiica sa, Ioana, în vârstă de 16 ani. În doar câteva minute a văzut o adolescentă transportată pe targă şi a relizat, plin de stupefacţie, că acea fată era chiar fiica lui. Adolescenta şi-a pierdut cunoştinţa din cauza gazului folosit de jandarmi pentru a potoli revolta mulţimii. 

"Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față...

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa", a fost mesajul scris de Vlad Alexandrescu, pe pagina personală de Facebook. 

loading...
Loading...

Citește și

  • Protestul din Piaţa Victoriei nu a fost lipsit de violenţe. Întunericul a adus cu sine înteţirea violenţelor, jandarmii fiind nevoiţi să apleze la tunurile cu apă şi la gazele lacrimogene. Atmosfera a fost, totuşi, destul de tensionată şi în timpul zilei. O protestatară în scaun cu rotile a fost implicată într-un accident, rămănând întinsă pe asfalt pentru o bună perioadă de timp.

  • miting diaspora

    Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, unii protestatari au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic. Nici scutierii nu au stat cu mâinile în sân. Ei au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical.