Familiile evacuate pentru neplata creditelor ipotecare pot cere o locuință de la stat

ajutro9987878.jpg

prima casa locuinta bani credite
Persoanele evacuate pentru că nu și-au mai putut plăti ratele creditului ipotecar vor putea cere o locuință de la stat

Persoanele evacuate pentru că nu și-au mai putut plăti ratele creditului ipotecar vor putea cere o locuință de la stat, se arată într-un proiect de act normativ adoptat miercuri, prin vot decisiv, de Camera Deputaților, în urma unei solicitări de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis.

Mai precis, autoritățile locale urmează să cumpere anumite locuințe scoase la licitație și să lase foștii proprietari să stea în ele cu chirie mică.

vrei-sa-accesezi-credit-prima-casa-vezi-cu-ce-oferte-vin-bancile-in-2014.jpg

credite ipotecare, bănci, proiect, senat
Dacă ai grantata creditul ipotecat cu două s-au mai multe proprietăți ai putea scăpa de datorie la bancă. Totul e să renunți la ele

Este vorba de o Propunere legislativă pentru completarea Legii locuinței nr. 114/1996, ce prevede introducerea locuințelor de sprijin pentru cetățeni. Deși documentul a trecut de Parlament în 2016, președintele României a decis să ceară reexaminarea acestuia, scrie avocatnet.ro.

 Prin urmare, Senatul l-a adoptat din nou în martie 2017, iar Camera Deputaților, care a avut votul decisiv, l-a adoptat, pentru a doua oară, astăzi. Asta înseamnă că, pentru se putea aplica, prevederile mai trebuie doar să fie semnate de șeful statului.

Inițiativa legislativă prevede că autoritățile locale vor putea să cumpere, la licitație publică, locuințele executate silit, însă numai dacă acestea au o suprafață utilă de maximum 100 mp. Astfel, casele vor fi închiriate persoanelor sau familiilor evacuate pentru că nu și-au mai putut achita ratele creditului ipotecar.

Mai multe informaţii puteţi citi aici.

Loading...

Citește și

  • Dacă îţi doreşti o locuinţă, dar nu te încadrezi la „Prima Casă”, nu-ţi rămâne decât varianta de a contracta un credit ipotecar standard.

  • Şase persoane din două sate de pe Valea Ampoiului au fost evacuate din cauza inundaţiilor, care au afectat şi aproape 30 de gospodării din mai multe localităţi din Alba, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în noaptea de miercuri spre joi, cumulate cu fenomenul de creştere a temperaturii atmosferice care a condus la topirea zăpezii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1