Face biciclete din lemn pe care le vinde cu 1.000 de euro bucata

bicicleta_de_lemn.jpg

Bicicleta de lemn, Albert Ferenc, Alba
Aşa arată bicicleta construită cu migală de Albert Ferenc

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Artă din prelucrarea lemnului! Un meşteşugar din comuna Lunca Mureşului (Alba) confecţionează de la jucării din lemn până la obiecte pretenţioase: ceasuri, foişoare, iconostase, uşi ori scaune sculptate. Piesa de rezistenţă a lui Albert Ferenc este bicicleta construită din lemn.

Meşterul din Alba are 59 de ani şi iubeşte lemnul de când se ştie. Artistul participă cu produsele sale la diverse târguri şi expoziţii organizate în Transilvania. ”Improvizez şi îmi las imaginaţia să se desfăşoare. Pentru mine, lemnul întruchipează adevărata frumuseţe. Pur şi simplu, simt dorinţa de a învia copacul deja tăiat. Îmi vin în minte o mulţime de idei şi planuri”, poveseşte meşteşugarul.

albert_ferenc.jpg

Albert Ferenc, lemn, mester
Meşterul îşi expune lucrările la târguri

Albert Ferenc face jucării - monopost de curse, elicopter, tractor, macara, animale, toate din lemn, precum şi magneţi de frigider, de asemenea din lemn. De asemenea sculptează uşi şi scaune pentru biserici, iconostase, foişoare spectaculoase şi multe alte obiecte.

Cadrul este pliabil

El şi-a încercat îndemânarea şi cu biciclete, pe care le confecţionează tot din lemn şi pe care le vinde în străinătate cu 1.000 de euro bucata. Cadrul bicicletei este făcut din lemn şi este şi pliabil, astfel că intră într-o geantă de 80 pe 80 de centimetri. „La mijloc, bicicleta are un fel de mecanism prin care se poate aduna. Are şi piese metalice. Acolo unde se asamblează este nevoie de piese metalice, la fel cum, tot din metal, sunt şi roţile. O astfel de bicicletă are 15 kilograme”, explică meşterul. Albert foloseşte mai mult frasin, dar şi salcâm, iar pentru ghidon - mahon şi nuc.
Citeşte povestea completă şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Incredibil, dar adevărat! Daphne Tan, în vârstă de 17 ani, din Singapore, reuşeşte să facă sculpturi 3D din cafea. Cu un talent cu totul ieşit din comun, ea reuşeşte să modeleze pisici, căţei, delfini, caracatiţe şi alte animăluţe, dar şi pe pokemonul Pikachu.

  • sculpturi facute din gunoi

    O organizație non-profit ce a luat naștere în Oregon (SUA), numită The Washed Ashore (numele se referă la gunoiul adus la țărm n.r), a inițiat un proiect absolut inedit, prin care încearcă să educe oamenii. Inițiatoarea acestei campanii este artista Angela Halsetin Pozzi, oricine i se poate alătura în organizație, iar unii participanți creează sculpturi spectaculoase din gunoiul adus apă la țărm.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul