«Exorcistul» de la Tanacu, izolat la marginea pădurii

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

În iunie 2005, o măicuţă de 23 de ani murea crucificată în urma unui ritual de exorcizare iniţiat de preotul Daniel Petru Corogeanu. La 12 ani de la grozăvia care a făcut înconjurul lumii, fostul călugăr al mănăstirii Tanacu trăieşte complet izolat de oameni. Nimeni nu-l vede, nimeni nu a vorbit cu el de ani de zile!

Crucificată şi ţinută zile la rând cu un căluş în gură, maica Irina Cornici şi-a dat duhul pe 15 iunie 2005, la spital. Raportul medical a arătat că moartea tinerei a survenit în urma deshidratării, a lipsei de hrană, dar şi din cauza unei supradoze de adrenalină, substanţă administrată de medicii de pe ambulanţa care a venit s-o transporte pe Irina la spitalul din Vaslui. Magistraţii l-au găsit vinovat pe călugărul Daniel Petru Corogeanu, de la mănăstirea Tanacu, şi l-au condamnat la 7 ani de închisoare. Eliberat condiţionat în noiembrie 2011, fostul călugăr s-a retras într-o casă izolată din localitatea vasluiană Portari (comuna Zăpodeni), scrie adevarul.ro. Casa este situată departe de sat, la marginea unei păduri, şi i-a fost oferită în mod gratuit de un om de afaceri din zonă. Localnicii spun că Daniel Corogeanu l-ar fi vindecat pe acest afacerist, înainte de a ajunge în închisoare, în mod miraculos, prin rugăciune, în timp ce medicii nu i-ar fi acordat nici o şansă.

De când e din nou liber, Daniel Corogeanu nu a fost văzut de nimeni din sat, localnicii afirmând că doar cei foarte apropiaţi reuşesc să-i calce pragul casei, la care poţi ajunge după un drum anevoios, aproape impracticabil. Iniţial, după ieşirea din detenţie, s-a speculat că, în casa situată după dealurile satului Portari, Corogeanu ar fi improvizat un schit, unde continuă să desfăşoare slujbe religioase.  Însă verificările efectuate de reprezentanţii Episcopiei Huşilor au infirmat această ipoteză. Caterisit în urma ritualului de exorcizare din 2005, lui Corogeanu îi este interzis să mai slujească.


    Casa unde  trăieşte Daniel  CorogeanuFoto: adevarul.ro
Casa unde trăieşte Daniel CorogeanuFoto: adevarul.ro

”Trăieşte acolo, la casa de lângă pădure. Nimeni nu l-a văzut până acum. Din ce am auzit şi o parte dintre măicuţele de la Tanacu stau alături de el. Se gospodăresc singuri, cresc animale. Au ales să trăiască în căinţă şi rugăciune. Pentru noi, va rămâne părintele iubit, pentru că a făcut mult bine. Chiar a făcut minuni acest om, a vindecat oameni pe când doctorii îi trimiteau acasă că nu au ce să le facă. Nimeni nu şi-a dorit să se întâmple ce s-a întâmplat atunci. A vrut să facă un bine şi s-a terminat cum ştim cu toţii. A suferit şi încă mai suferă pentru asta”, susţine Petre Amaximesei, localnic, citat de adevarul.ro.

2011 - Eliberat după patru ani

simeon stalpnicul png

Daniel Corogeanu a primit, prin sentinţă definitivă, şapte ani de închisoare. După patru ani, fostul stareţ de la Tanacu a fost eliberat condiţionat. Judecătorii au decis acest lucru, la recomandarea conducerii penitenciarului Vaslui, pentru buna purtare de care a dat dovadă Daniel Corogeanu.

2005 - Irina Cornici a murit legată cu lanţuri de pat

simeon stalpnicul png

Cum s-a întâmplat tragedia? Irina Cornici a mers la mănăstirea din Tanacu, pentru a-şi vizita o fostă colegă de orfelinat. Aceasta a reuşit să o convingă să rămână la mănăstire. În luna aprilie, Irina face prima criză psihotică, socotită de preotul Corogeanu ca ”demonizare“. A fost dusă la Spitalul din Vaslui, unde a fost diagnosticată cu ”schizofrenie dezorganizată“. Psihiatrii i-au prescris un tratament cu sedative, iar măicuţa a revenit la mănăstire. La scurt timp, Irina face o nouă criză, motiv pentru care preotul Corogeanu a decis să o supună ritualului de exorcizare, considerând că este posedată de diavol. I-a făcut slujbe trei zile la rând, au legat-o de o cruce de lemn şi i-au pus un căluş în gură, făcut dintr-un prosop. În cele trei zile, tânăra nu a primit nici apă, nici mâncare şi a murit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net