Englezii ne lasă copiii fără alocații din 2020?

Ultima actualizare:

    Președintele Iohannis vede în această păsuire din partea Marii Britanii o victorie a României
Președintele Iohannis vede în această păsuire din partea Marii Britanii o victorie a României

Marea Britanie va reduce ori elimina ajutoarele sociale acordate străinilor care muncesc pe teritoriul Regatului Unit, pentru a proteja interesele propriilor cetățeni.

Printre drepturile care vor fi eliminate sau reduse substanțial se numără și alocațiile pentru copiii rămași în țara de origine, de care beneficiază adulții care muncesc legal în Regat. Autoritățile române spun că aceste prevederi vor fi aplicate abia din 2020 și sunt valabile pentru toți străinii care muncesc în Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut sâmbătă (20 februarie) de președintele Klaus Iohannis, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, unde s-a discutat viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană. „Marea Britanie va beneficia de un mecanism care va limita accesul cetăţenilor UE la o categorie restrânsă de prestaţii sociale necontributive, specifice pentru Marea Britanie. Va putea fi aplicat pe o perioadă limitată, de maximum 7 ani. Cetăţenii români care lucrează deja în Marea Britanie nu vor fi afectaţi de acest mecanism. Acesta priveşte doar eventualii lucrători care vor intra pe piaţa muncii din Marea Britanie după intrarea în vigoare a mecanismului”, a afirmat președintele.

În prezent, un copil român care are măcar un părinte în Anglia primește o alocație lunară de 81 de lire din partea statului englez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net