Emoționant! Un pensionar de 90 de ani și-a donat economiile de-o viață pentru copii

Ultima actualizare:

    Bătrânul a donat 100.000 de lei
Bătrânul a donat 100.000 de lei

Un pensionar în vârstă de 90 de ani din București, originar din comuna Ludoș (Sibiu), a făcut un gest de solidaritate fără precedent. Rămas singur după moartea soției, fără moștenitori, a donat 100.000 de lei organizației „Salvați Copiii”. De acești bani, ONG-ul a dotat Maternitatea Spitalului Clinic Județean Sibiu cu un aparat necesar bebelușilor născuți prematur.

Domnul Ioan Muțiu nu a avut copii. Pe când îi trăia soția, au hotărât ca toate economiile să le doneze pentru o cauză nobilă. Acum, rămas singur pe lume, a dus la îndeplinire acest plan. „Ne-a contactat și ne-a spus că vrea să doneze 100.000 de lei pentru Spitalul din Sibiu. Noi i-am comunicat ce nevoie ar avea aces spital, respectiv un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei. Suma de 100.000 de lei oferită de domnul Ioan Muțiu este cea mai mare donație făcut de o persoană fizică”, aflăm de la Ștefania Mircea, coordonatorul programului de reducere a mortalității infantile Salvați Copiii. Bătrânul nu a dorit să-și facă publică imaginea și, din cauza vârstei, nici nu s-a deplasat personal la Sibiu pentru a vedea bucuria din ochii personalului medical.  


    A fost achiziționat un monitor necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților
A fost achiziționat un monitor necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților

Echipamentul oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

Gestul de solidaritate al pensionarului în vârstă de 90 de ani capătă o și mai mare însemnătate cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru sistemul medical din România. „Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net