El e cîinele “antitabac”! Sid a mirosit imediat ţigările de contrabandă

cainele_sid.jpg

Sid, caine, tigari, frontiera
Sid, mereu la datorie
Foto: "Adevărul"

A crezut că va înşela vigilenţa vameşilor, dar n-a luat în calcul un element-surpriză. Un cunoscut traficant de ţigări din Turnu Severin şi-a modificat autoturismul pentru a ascunde marfa de contrabandă. El n-a scăpat însă de mirosul fin al lui Sid, câinele “antitabac” din Vama de la Porţile de Fier I.

Cunoscut drept un traficant de ţigări cu state vechi, un bărbat s-a prezentat duminică seară la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, cu intenţia de a intra în România cu un autoturism Chevrolet, înmatriculat în Bulgaria. „Deşi persoana în cauză a declarat că nu deţine produse accizabile, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit asupra  mijlocului  de transport condus de acesta, deoarece aveau informaţii despre implicarea  acestuia  în traficul cu ţigări”,  dezvăluie comisarul şef Valeriu Pera, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Prin urmare, la faţa locului a fost adus Sid, un câine destoinic. După câteva minute de „verificare”, patrupedul i-a semnalat inspectorului vamal Florin Moţăţăianu locul unde sunt ascunse ţigaretele.
256 de pachete de ţigări aduse din Serbia

tigari.jpg

Tigari, contrabanda, Chevrolet
Captura din Chevrolet

Agentul a trecut la verificarea torpedoului şi a constatat că  planşa care acoperă sistemul ABS este modificată, având un capac prevăzut cu un sistem de închidere electromagnetic. După îndepărtarea planşei, într-un loc special amenajat, poliţiştii de frontieră au găsit ascunse 256 de pachete cu ţigări marca Ashima şi Marble, de provenienţă sârbească. Şoferul pusese în locul respectiv un odorizant foarte puternic, dar mirosul fin al lui Sid şi „experienţa” lui n-au dat greş. Contrabandistul a fost amendat cu 5.000 de lei, ţigările au fost confiscate, iar autovehicululul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.
Citeşte mai mult pe adevarul.ro!
 

Loading...

Citește și

  • Mai rar un aşa angajat! Munceşte fără să ceară salariu, se antrenează zilnic, iar când merge pe teren e cu ochii-n patru! Niza este o femelă din rasa Rottweiller şi apără frontiera de sud-vest a României, la Orşova.