Ei sunt copiii de nota 10! Poveştile a trei elevi care au luat cu brio Evaluarea Naţională 2015

Ultima actualizare:

    Iuliana Poplăcean,  din Sibiu, a luat  examenul cu 10, fără să facă meditaţii. Alexandru Mihai  Apostu, din Bârlad,  visează să predea  Matematică. Ioana Gomboş, din  satul Vârciorog (Bihor), spune că a învăţat în mod constantFoto: Adevărul / Facebook
Iuliana Poplăcean, din Sibiu, a luat examenul cu 10, fără să facă meditaţii. Alexandru Mihai Apostu, din Bârlad, visează să predea Matematică. Ioana Gomboş, din satul Vârciorog (Bihor), spune că a învăţat în mod constantFoto: Adevărul / Facebook

Emoţii mari la afişarea rezultatelor de la Evaluarea Naţională! Elevii de clasa a VIII-a au aşteptat cu sufletul la gură notele obţinute la primul lor examen major. Iuliana, Andi şi Ioana nu-şi mai încap în piele de bucurie: sunt copii de nota 10!

Elevă a Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Sibiu, Iuliana Poplăcean a încheiat cu media 10 cei opt ani de şcoală generală şi a izbutit aceeaşi performanţă şi la Capacitate. Puştoaica n-a stat doar cu nasul în cărţi şi nici n-a făcut meditaţii. Iuliana va urma profilul de ştiinţe bilingv, la Colegiul Naţional „Octavian Goga”. Nu e hotărâtă, ca mulţi dintre colegii ei, să părăsească România: ”Am fost în Olanda într-un schimb de experienţă, dar n-aş pleca din ţara mea”.

Alexandru-Mihai Apostu, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad, a terminat gimnaziul cu media 10, iar la Evaluarea Naţională a obţinut tot 10. Andi, cum îi zic prietenii, spune că “viaţa de liceu e cea mai frumoasă. Am participat la toate olimpiadele. Am fost la Matematică, dar am fost şi la Limba Română, la Geografie, chiar şi la Religie”. Andi ştie de-acum că va face Facultatea de Matematică din Iaşi, apoi se va întoarce în oraşul natal ca să le predea elevilor de la şcoala care l-a format şi pe el, scrie adevarul.ro.Bucurie mare şi în familia Ioanei Gomboş, din satul bihorean Vârciorog. În judeţ, e singura elevă din mediul rural care a obţinut 10 la examen. “Numai eu ştiu cât am îndurat şi am reuşit cu sprijinul părinţilor, al bunicilor şi cu multă ambiţie”, mărturiseşte Ioana. De cum a început clasa a VIII-a, ea a rezolvat câte două-trei teste săptămânal la Matematică şi la Limba Română.

Procentul mediilor mai mari decât 5

În 2015, la Evaluarea Naţională au fost prezenţi 158.568 de candidaţi. Dintre aceştia, 158.568 (79,30%) au obţinut medii peste 5. De asemenea, la nivel naţional, au fost 409 medii de 10, faţă de 225 anul trecut.

Top 25 de şcoli, după media la Evaluarea Naţională 2015

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net