Cine sunt cei 32 de oameni morţi în tragedia din Club Colectiv

club_colectiv_ambulanta.jpg

incendiu explozie tragedie club colectiv
Un pacient a fost transferat în Austria
foto: Mihai Caliu

32 de oameni au murit vineri seara (30 octombrie), în incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti. Alţi 90 de oameni sunt internaţi în stare gravă la mai multe spitale din Capitală, iar numărul deceselor ar putea creşte.

Autorităţile au reuşit să identifice toate persoanele decedate. Majoritatea erau tineri, iar cel mai mic era un adolescent de 15 ani, Ştefan Hamed-Andrei. A 31-a victimă a murit luni după-amiază, 2 noiembrie, iar a 32-a marţi dimineaţă. Dramele lor au impresionat întreaga ţară, iar 12.000 de oameni au ieşit duminică (1 noiembrie) la un marş în Bucureşti, în memoria lor. 

Zoom
Aceşti sunt oameni care au murit vineri în incendiul din Clubul Colectiv
foto: adevarul.ro

Printre morţi se află şi cei doi chitarişti ai trupei Goodbye to Gravity, care cântau vineri seara pe scena clubului Colectiv. Vlad Ţelea (37 de ani) şi Mihai Alexandru, chitariştii formaţiei, au murit după ce tavanul cuprins de flăcări s-a prăbuşit peste ei. S-au stins în chinuri groaznice. 

Alţi doi muzicieni şi-au pierdut viaţa. Adrian Rugină (38 de ani), bateristul trupei Bucium, a reuşit să iasă din club, dar s-a întors pentru a-i salva pe alţii. şi Costi Ignat (40 de ani), fost baterist în trupa Teuton a murit vineri seară.

Adrian Rugină nu a fost singurul erou din Colectiv. Şi Claudiu Petre s-a întors pentru a-şi scoate prietena care rămăsese înăutru. A mai salvat doi oameni, dar el a murit vineri noaptea. Claudiu a fost dat dispărut şi a fost găsit de abia duminică, la Institutul de Medicină Legală. 

Valentin Florea se afla în club alături de prietenul şi sora ei. Tânăra s-a pierdut de cei doi, care au căutat-o toată noaptea. Au găsit-o dimineaţa, la Institutul de Medicină Legală. 

Nicoleta Baldovin şi-a pierdut şi ea viaţa în incendiu. Absolventă a două facultăţi, Drept şi Istorie, fata de 25 de ani lucra la Institutul Naţional al Patrimoniului şi era voluntar al unei organizaţii pentru drepturile minorităţilor, FILIA.

Maria Vulcu (30 de ani) era din Deva, sora unui stomatolog. Absolventă a Liceului de Arte Sigismund Toduţă din Deva, fata lucra în Bucureşti. Şi numele Mihaelei Vieru (33 de ani) din Oneşti apare pe lista celor decedaţi vineri seara în Colectiv. 

Diana Elena Enache, în vârstă de 24 de ani, a ieşit vie din club, dar avea arsuri de gradul IV pe mare parte a corpului. Acestea i-au afectat toate straturile pielii si terminaţiile nervoase de la nivelul dermei şi, în ciuda eforturilor medicilor, fata nu a scăpat. 

Monica Tănăsoiu era manager la o firmă de publicitate şi se afla în club cu prietenul ei, Ionuţ Popescu, băiatul fostului director al ENET Focşani, Valter Popescu. El se zbate acum între viaţa şi moarte. Mama Monicăi a identificat-o după cerceii din urechi, întrucât era de nerecunoscut din cauza arsurilor foarte grave.

Alexandru Paul Georgesc, cunoscut sub porecla "Ciufulici", era un chitarist din Târgu Jiu şi venise la concert cu prietena lui. Fata este în viaţă, dar în stare gravă. 

Andrei Petru Bucă, în vârstă de 29 de ani, era arhitect şi era pasionat de design şi muzică. A venit la concert cu un prieten, Ioan Tripa, care îi cunoştea pe unul dintre chitariştii trupei. Cei doi au stat aproape de scenă şi nu au reuşit să ajungă la uşa. Ambii au murit. 

În incendiu şi-a pierdut viaţa şi Alexandra Matache, absolventă a Facultăţii de Jurnalism, în vârstă de 26 de ani. Ea a fost victima cu numărul 30: s-a stins din viaţă din cauza arsurilor grave, duminică seara. 

Maria Ion (38 de ani) lucra în Colectiv ca femeie de serviciu. Ea nu trebuia să se afle la muncă în aceea seară, dar a făcut schimb cu o colegă care nu putea să ajungă. A lăsat în urmă cinci copii, dintre care patru minori, acum orfani de ambii părinţi.

Luni, 2 noiembrie, a 31-a persoană, un bărbat neidentificat, a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Marţi dimineaţă, o femeie de 28 a devenit a 32-a victimă a incendiului din clubul Colectiv.

 
 

loading...
Loading...

Citește și

 • Tragedia de vineri noapte (30 octombrie) din clubul Colectiv a îndoliat zeci de familii. O femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care s-a dus la club în locul unei colege se află printre cei 30 de morți. Decesul ei a provocat durere de nedescris pentru cei 5 copilaşi rămaşi acum fără niciun sprijin.

 • claudiu petre incendiu club colectiv

  Claudiu Petre, un alt erou care s-a luptat să îi salveze pe alții, fusese dat dispărut. Prietenii și familia acestuia au stat cu sufletul la gură, în speranța că el se află printre cei 146 de răniți și că nu a putut fi identificat până acum. Din păcate, Claudiu se află printre cei decedați, anunță medicii legiști care au completat lista oamenilor ce au pierit în incendiul de la Club Colectiv, vineri (30 octombrie).

 • Au ars de vii şi au murit în chinuri. Striviţi de plafonul în flăcări, înecaţi cu fumul negru, călcaţi în picioare de ceilaţi oameni disperaţi să scape din iadul care s-a dezlănţuit în club. Doi membri ai formaţiei care se afla pe scenă vineri seara şi-au pierdut viaţa. Alături de ei, alţi 25 de oameni au pierit în vâlvătaia de la „Colectiv”.

 • adrian rugina club colectiv

  Toboșarul trupei Bucium, Adrian Rugină, în vârstă de 38 de ani, se află printre cei 27 de oameni care au pierit în urma incendiului produs la Club Colectiv. Bateristul se afla acolo din pasiunea lui pentru muzică și venise să asculte noul album al trupei Goodbye to Gravity, alături de prieteni. În seara fatidică de vineri (30 octombrie), Adrian a fost un adevărat erou, așa cum povestesc martorii, dar și alți artiști de la noi care l-au cunoscut și care l-au iubit.

 • incendiu explozie tragedie club colectiv

  Pe lângă cele două fete decedate duminică (1 noiembrie), legiștii au identificat toate cele 27 persoane care și-au pierdut viața exact în noaptea incendiului (30 octombrie) produs la Clubul Colectiv. Criminaliștii și procurorii s-au întors la locul tragediei, pentru a aduna mai multe probe. Anchetatorii încearcă să afle circumstanțele în care s-a produs teribilul accident.

 • incendiu club colectiv

  Unul dintre medicii Spitalului Militar a vorbit despre starea celor 12 oameni internaţi acolo, care se află la Terapie Intensivă. Cinci sunt în stare critică. Medicii fac tot posibilul pentru a-i salva şi doctori care erau liberi au venit de acasă pentru a da o mână de ajutor.