Ei au deturnat marșul Unirii! Imaginile care dovedesc că incidentele au fost plănuite

clipboard01.jpg

mars unire unionisti george simion
George Simion e cel care a obținut autorizația pentru miting, dar și cel care a deturnat întreaga manifestație
Foto: captură Digi24

Organizatorii marșului Unirii de la București au plănuit de la început încăierarea cu forțele de ordine. Asta susțin jandarmii, iar dovada stă în imaginile filmate în mijlcul demonstranților. În prim plan apar liderii mișcării, care îndeamnă oamenii să încalce traseul aprobat de autorități. Patru lideri ai protestatarilor au fost sancționați cu 3.000 de lei amendă.

Digi24 a prezentat imagini filmate cu două minute înainte ca jandarmii să intervină. George Simion, cel care a obținut autorizația pentru miting și cel care știa perfect traseul impus, îi îndeamnă pe cei 2.000 de demonstranți să se abată de la drumul stavilit. El este și fostul șef al grupării „Noi Golani” și a fost declarat de două ori persona non-grata în Republica Moldova.

 

Un alt lider continuă îndemnul, deșii jandarmii îi somează să respecte traseul aprobat. Cu toate acestea, manifestanții i-au ignorat pe jandarmi. În jur de 200 de oameni s-au abătut de la traseul stabilit. Forțele de ordine au făcut un cordon în calea celor care încercau să depășească limitele impuse. Demonstranții au forțat trecerea și s-a ajuns la încăierare. Alții au fost mai raționali și au încercat să-și convingă colegii că nu fac bine dacă ies de pe traseul aprobat și merg spre Piața Universității. 

Jandarmii analizează toate imaginile filmate de ei în timpul mitingului şi caută să identifice toţi provocatorii. Aceştia vor fi chemaţi la Poliţie şi anchetaţi.

Loading...

Citește și