Ei aşteaptă să fie botezaţi la Zoo

Ultima actualizare:

    Cei doi binturongi  au fost aduşi  din Slovacia
Cei doi binturongi au fost aduşi din Slovacia

Arată ca nişte veveriţe, dar aduc puţin şi a maimuţici. Se numesc binturongi şi sunt cei mai noi locatari ai Grădinii Zoologice din Capitală.

Binturongul sau pisica-ursuleţ, cum îi spun englezii, este un mamifer de 60 - maximum 96 de centimetri - care provine taman din pădurile tropicale ale Asiei.

Acum, avem şi în România astfel de exemplare, după ce Grădina Zoologică din Bucureşti a achiziţionat o pereche de la vecinii din Slovacia.

Familia de binturongi e tânără, ambii „parteneri” au aproximativ 3 ani, şi sunt în plin regim de acomodare la Bucureşti.

„Au un spaţiu interior generos, dar şi  o grădină exterioară. Sunt tare simpatici, acum explorează, încă nu sunt în largul lor. Sunt un pic cam timizi, stau mai mult ascunşi când apar oameni prin zonă. Adoră să lenevească şi să mănânce. Preferatele lor sunt fructele, legumele, dar, mai ales, carnea, pe care o consumă atât crudă, cât şi fiartă”, ne-au explicat îngrijitorii de la Zoo.

Binturongii noştri încă nu au nume, dar vizitatorii pot veni cu sugestii în această problemă. Primii au făcut deja cunoştinţă cu perechea de mamifere, care în mediul natural sunt într-o stare vulnerabilă de dispariţie.

Jaguarul Mihăiţă, noua achiziţie a Zoo Bucov

Grădina Zoologică de la Bucov are, de miercuri, 5 aprilie, un nou locatar. Mihăiţă, un jaguar de 2 ani şi 4 luni, născut în captivitate, este ultima achiziţie. Fiara a fost adusă de la Sibiu.

simeon stalpnicul png

Pentru a obţine micul jaguar, angajaţii Zoo au dat la schimb o lebădă şi o maimuţă pavian, acestea ajungând la Zoo Sibiu.

Deocamdată, Mihăiţă nu poate fi vizitat, el fiind în carantină şi ţinut sub observaţie.  Angajaţii spun că vor păstra numele micului jaguar şi că, de săptămâna viitoare, va putea fi admirat de către vizitatori. Grădina Zoologică de la Bucov mai are un jagaur, în vârstă de 23 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net