Efectele nefaste ale izolării: numeroși oameni obosesc foarte repede. Explicația unui medic pneumolog

obosit.jpg

obosit
Din ce în ce mai mai multe persoane relatează medicilor faptul ce obosesc foarte repede
Sursă foto: Gettyimages

Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi, a realizat că în urma izolării provocate de pandemie numeroşi pacienţi sunt decondiţionaţi fizic. Lipsa mişcării fizice poate provoca numeroase boli, susţine doctorul.

Reducerea activităţii fizice i-a afectat pe numeroşi gălăţeni care au venit la medic susţinând că obosesc foarte repede şi nu mai pot face activităţile fizice pe care le făceau în trecut. Pacienţii au fost consultați de medici cardiologi şi pneumologi care nu au descoperit boli potrivite simptomatologiei existente. Medicul Sorin Bivolaru are o explicație pentru această situație, relatează Adevărul.

„În ultimele luni am consultat foarte mulţi pacienţi care reclamau faptul că sau . Majoritatea dintre pacienţi veneau la pneumolog după ce făcuseră în prealabil o vizită şi la cardiolog, ocazie în care nu s-au găsit elemente sugestive pentru boală cardiacă care sa justifice simptomatologia reclamată de pacient. După investigaţii pneumologice, la majoritatea pacienţilor nu s-au identificat elemente sugestive pentru boală pulmonară”, a povestit Bivolaru pe Facebook.

medicul-sorin-bivolaru-1200x799.jpg

medicul sorin bivolaru
Medicul Sorin Bivolaru a explicat de ce pacienții se simt obosiți
Sursă foto: Arhivă personală


„Am trecut de ceva vreme pragul de un an de la debutul pandemiei de COVID19, timp în care majoritatea dintre noi ne-am redus foarte mult activităţile fizice. Odată cu reducerea activităţilor fizice, surplusul de kilograme şi-a făcut apariţia, iar odată cu ele, comoditatea a pus stăpânire pe fizicul şi psihicul nostru.În traducere liberă, după munca de acasă, limitarea activităţilor fizice, mulţi dintre cei care se prezintă la medic pentru acuzele de mai sus, sunt DECONDIŢIONAŢI FIZIC. PUNCT”, a explicat medicul gălăţean. 

 

Citește explicația completă oferită de medicul Sorin Bivolaru accesând Adevărul 


 

Loading...
 
 

Citește și

  • Considerată cea mai bună strategie pentru a limita răspândirea temutului virus SARS -CoV - 2, izolarea la domiciliu îşi arată colţii. Psihologii şcolari de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Olt dezvăluie că tot mai mulţi părinţi sună la telefonul special destinat acestui scop şi cer ajutor, întrucât copiii lor îşi schimbă comportamentul.

  • Trendul care accelera tendința angajaților din marile companii, de a lucra de acasă, era în plină manifestare la momentul în care a debutat actuala criză sanitară. În mod paradoxal, ceea ce ne doream cu toții din când în când, libertatea de a lucra de acasă uneori, s-a transformat în modus operandi. Peste noapte, am fost nevoiți să ne adaptăm unui mod de lucru pentru care nu am fost pregătiți în totalitate, atat din punct de vedere structural cat si organizatoricși care ne-a transformat livingul sau dormitorul în birou. Dacă lejeritatea de a ne face treaba fără să părăsim domiciliul este un aspect convenabil, nu același lucru se poate spune despre stările neplăcute pe care le resimțim la nivel fizic și chiar psihic.