Ea hotărăşte cine moare şi cine trăieşte la spital

Ultima actualizare:

    Dr. Laura Constantinescu, şefa secţiei ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală
Dr. Laura Constantinescu, şefa secţiei ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală

Bolnavii aflaţi în stare critică la secţia Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală primesc medicamente doar dacă sunt tineri şi dacă au şanse de supravieţuire. Acestea sunt criteriile după care se ghidează şefa de la ATI, potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan care continuă seria dezvăluirilor.

„Dacă dăm la toţi, nu mai avem medicaţie pentru ăia care merită… le dăm la ăia tineri şi la ăia cu şanse”. Aceste cuvinte cutremurătoare au fost rostite de către şefa terapiei Intensive de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, dr. Laura Constantinescu. Nu un spital oarecare, ci unul de urgenţă. Pe tolo.ro a fost publicată joi (2 iunie) o înregistrare din 30 mai 2016, în care şefa ATI le spune medicilor revoltaţi că nu au suficiente medicamente pe cine preferă să salveze. Potrivit medicului care i-a pus înregistrarea la dispoziţie lui Tolontan, la reanimarea „Sf. Pantelimon”, medicamentele sunt ţinute sub cheie, iar cheia este luată acasă de asistenta şefă.

Această mărturie a fost confirmată chiar de farmacista spitalului, Mioara Duvlea, care a spus, potrivit tolo.ro: „Din câte ştiu eu, legea prevede că medicii trebuie să aibă acces la medicamente la orice oră. Acum, s-a constatat că acestea se află sub cheie, iar cheia nu e în spital.” Conducerea spitalului a demarat o anchetă după respectivele dezvăluiri, Laura Constantinescu şi asistenta-şefă de la ATI fiind suspendate pe perioada acesteia. Reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului sănătăţii şi ai Serviciului de Medicină de Urgenţă vor face verificări, săptămâna viitoare, la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală, în urma informaţiilor privind posibila discriminare pe criterii de vârstă a pacienţilor de la Secţia ATI a unităţii, anunţă, joi, Ministerul Sănătăţii, care mai spune că discriminarea pe criterii de vârstă sau orice altă formă de discriminare între pacienţi este inacceptabilă şi reprezintă o încălcare a legii.

7 bun act spital sf pantelimon  lm 0003 jpeg

Cifrele unui dezastru

  • 877 de flacoane de Colistin (antibiotic extrem de puternic, cu spectru larg) apăreau ca fiind în stocul ATI, conform datelor din calculator, la 30 mai 2016.
  • 1.703 flacoane de Colistin au fost găsite în acelaşi stoc când s-a făcut controlul propriu-zis, pe 30 mai 2016.
  • 99,9% dintre pacienţii care ajung în acest spital iau de aici o infecţie în primele 48 de ore de la internare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net