Ea e fetiţa operată în uterul mamei

Ultima actualizare:

    Larissa, în prima zi de şcoalăFoto: arhiva personala
Larissa, în prima zi de şcoalăFoto: arhiva personala

Are 6 ani şi 4 luni, este elevă şi a strâns medalii la karate! Când nici nu apucase să se nască, Larissa a trecut printr-o încercare grea. În săptămâna a 27-a de sarcină, mama ei, Ioana Angiletta, a aflat că fetiţa suferea de o afecţiune gravă şi i s-a recomandat avortul. Femeia a refuzat şi l-a găsit pe Hadi Rahimian, doctor care operează defecte congenitale ale copiilor nenăscuţi.

Larissa e acum un copil perfect sănătos, dar nu a fost întotdeauna aşa. Când se afla în uterul mamei, fetiţa a primit o a doua şansă la viaţă. „Eram însărcinată în 27 de săptămâni şi am avut o criză de hernie inghinală“, povesteşte Ioana Angiletta, mama Larissei, pentru “Weekend Adevărul”. Cum locuia în Timişoara, a mers la spitalul din acel oraş. „Medicul a pus un diagnostic corect şi foarte rar – hidrotorax bilateral. Adică bebe avea cutia toracică plină cu lichid, iar inima şi plămânii nu se dezvoltau normal. Mi s-a spus că sunt 10% şanse de supravieţuire şi mi s-a recomandat întreruperea sarcinii“. 

Ioana n-a vrut să audă de avort. „Mama mea, căutând pe internet, a găsit un articol despre doctorul Hadi Rahimian din Bucureşti, care efectuase intervenţia de care noi aveam nevoie pentru fetiţa noastră. Vlăduţ, bebeluşul respectiv, se născuse în martie şi supravieţuise fără probleme. Medicul Rahimian a confirmat diagnosticul doctorului din Timişoara şi ne-a spus să stăm liniştiţi, fiindcă fetiţa are şanse la viaţă“. 

Doctorul Hadi Rahimian, în mijlocul familiei Angiletta
Doctorul Hadi Rahimian, în mijlocul familiei Angiletta

Patru intervenţii chirurgicale intrauterine a suportat Ioana, la interval de două săptămâni: „În prima intervenţie a fost extras lichidul acumulat în stânga. După câteva zile s-a extras şi lichidul din dreapta. Apoi lichidul s-a acumulat din nou. Următoarele două intervenţii au fost tot pentru extragerea lichidului, toate cu anestezie totală“. Lucrurile au decurs bine după operaţii. “Într-o seară am ieşit la plimbare, au început contracţiile şi am ajuns la «Regina Maria». Am născut la 33 de săptămâni, prin cezariană, o fetiţă de 2.490 kilograme. Pe Larissa“.

În total, Ioana şi fetiţa ei au avut nevoie de 19 zile de spitalizare. „Pentru fiecare intervenţie am plătit 800 de lei. Ce a costat foarte mult a fost partea de neonatologie. După naştere, aceşti copii au nevoie să fie intubaţi, iar oxigenul care le este administrat este foarte scump, plus medicamente. Au fost zile în care am plătit 2.000 de lei şi zile în care am plătit 3.600 de lei“, adaugă femeia.

Mămica îi va fi mereu recunoscătoare chirurgului fetal Hadi Rahimian şi echipei lui: „E un om care-ţi stă mereu alături. Îţi ia mereu greutatea de pe suflet“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net