Dus la morgă cu platforma

Ultima actualizare:

    Ştefan Mihai, 80 de ani, a fost accidentat  mortal şi dus la Serviciul de Medicină  Legală alături de maşina care i-a curmat viaţa
Ştefan Mihai, 80 de ani, a fost accidentat mortal şi dus la Serviciul de Medicină Legală alături de maşina care i-a curmat viaţa

Şi-a pierdut viaţa pe şosea, într-un accident rutier, şi tot acolo a zăcut patru ore în aşteptarea unei maşini care să-l ducă la morgă. Într-un final a ajuns cu platforma, alături de Opelul care l-a ucis. Motivul? Şoferul angajat la morga din Călăraşi era în concediu, cu tot cu singura maşină de serviciu.

Tragedia a avut loc în comuna Roseţi din judeţul Călăraşi. De loc din Petrila (Hunedoara), Ştefan Mihai, de 80 de ani, îşi petrecea verile în localitatea călărăşeană. Urma să plece peste câteva zile acasă, însă nu a mai apucat.

Joi, imediat după lăsarea serii, bătrânul mergea spre casă, pe bicicletă. El nu a putut fi observat din timp, întrucât nu avea îmbrăcăminte reflectorizantă şi nici bicicleta nu era echipată corespunzător circulaţiei pe timp de noapte.

Şoferul Opelului, un tânăr în vârstă de 24 de ani, l-a lovit în plin. Din nefericire, victima nu a supravieţuit impactului. Ce a urmat este demn de filmele de comedie. Zeci de telefoane, ţipete şi nedumeriri.

De la Serviciul de Medicină Legală (SML) Călăraşi, instituţia care se ocupă de ridicarea cadavrelor, nu avea cine să vină pentru a prelua mortul. Motivul? Şoferul era în concediu, cu tot cu maşina de serviciu.

După patru ore de la producerea tragediei, Ştefan Mihai a fost înfăşurat într-o pătură şi pus pe platforma care venise să ridice Opelul implicat în accident. Aşa a ajuns cadavrul la poarta SML, unde a mai stat 30 de minute în ploaie, alături de poliţişti, până când medicii i-au primit.

IPJ Călăraşi a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul rutier, dar şi cum a fost posibilă transportarea cadavrului în condiţii neprielnice.

Singura maşină de la morgă, acasă la şofer

"Nu este legal, nu este normal, a fost o întâmplare". Aşa a caracterizat incidentul Bianca Vidaeff, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Pentru a stabili împrejurările în care cadavrul bătrânului a fost transportat la morgă pe o platformă, conducerea unităţii medicale va deschide o anchetă.

"Este singura maşină pe care o are în dotare Serviciul de Medicină Legală Călăraşi. La orice oră din zi şi din noapte, tot personalul răspunde la solicitări. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. Voi discuta cu oamenii şi, probabil, vom decide ce sancţiune se impune în acest caz. Deocamdată, este prematur să vorbim despre acest lucru", a încheiat managerul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net