Drona aceasta a «văzut» tragedia de pe lac

Ultima actualizare:
Bogdan Dumitru a ghidat drona de la sol
Bogdan Dumitru a ghidat drona de la sol

Un dispozitiv care ar putea oferi informaţii vitale în cazul anchetei elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol, a intrat în posesia Poliţiei. Drona pe care un bărbat a trimis-o să filmeze deasupra epavei, imediat după tragedie, dispăruse fără urmă. Un localnic din Mamaia a recuperat-o, ieri, şi a predat-o autorităţilor.

La câteva minute de la prăbuşirea elicopterului, un angajat la o firmă specializată în filmări la înălţime a trimis o dronă să survoleze lacul Siutghiol. Bogdan Dumitru spune că dispozitivul a înregistrat imagini cu supravieţuitorul care striga după ajutor, agăţat de coada aparatului de zbor. „Când am ajuns la faţa locului, o persoană se afla în apă, strigând după ajutor. Se afla la fix 174 metri de mal. Aşa mi-au arătat datele înregistrate de drona pe care am ridicat-o în aer şi pe care am pilotat-o până deasupra locului prăbuşirii“, a spus Bogdan.

În timp ce survola locul accidentului, la 64 metri înălţime, Bogdan a pierdut comanda dispozitivului, care s-a îndepărtat brusc şi a mers către mal, la 400 metri nord de Butoaie, scrie Adevărul.


    Bogdan Dumitru a ghidat drona de la solFoto: Adevărul
Bogdan Dumitru a ghidat drona de la solFoto: Adevărul

Datele tehnice aratau că drona a aterizat pe sol, în apropierea terenului de tenis din nordul Mamaiei, la 4 metri de apă. „Am căutat-o şi pe uscat, şi în apă, cu sonarele. Nu am găsit-o nicăieri. Este o necunoscută totală cum a putut ieşi singură de sub control. S-a întâmplat ceva la undele radio“, a povestit Bogdan Dumitru, care a anunţat pierderea dronei şi a promis chiar şi o recompensă celui care o va găsi.

Vineri dimineaţă, un angajat al unui hotel din nordul staţiunii Mamaia a sunat la Poliţie şi a anunţat că se află în posesia dronei. Dispozitivul, cu informaţii vitale pentru mersul anchetei, a fost predat poliţiştilor, care urmează să vizioneze imaginile surprinse. 

Click! spune

Numită şi ”aparat de zbor fără pilot”, drona este un dispozitiv ghidat prin telecomandă de către o persoană aflată la sol. Este dotată cu gps, cameră foto şi video full HD şi este folosită pentru a surprinde imagini de la înălţime. Drona folosită de Bogdan Dumitru pe lacul Siutghiol este model ”dji phantom 2 vision”, costă aproximativ 1.000 de euro, cântăreşte 800 grame şi aparţine firmei Claboo Media, specializată în filmări de la înălţime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net