Dragii de conducători şi-au mărit leafa de 3 ori

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea e acuzat că a plagiat teza de doctoratFotografii: Mediafax
Gabriel Oprea e acuzat că a plagiat teza de doctoratFotografii: Mediafax

Canicula de afară a stârnit cheful de împărţit bani al guvernanţilor, care au dat din nou drumul la robinetul cu pomeni. Şi după principiul cine împarte parte îşi face, ieri au fost ”scoşi din foame” demnitarii, ale căror salarii au fost mărite sensibil.

Astfel, de la 1 august cei mai importanţi 48 de demnitari ai României, printre care preşedintele,premierul, şefii celor două camere, miniştrii, vor primi mai mulţi bani de la stat la sfârşit de lună. Potrivit Ordonanţei de Guvern aprobate ieri şi prezentate de premierul interimar Gabriel Oprea, preşedintele ţării, premierul, şefii celor două camere ale Parlamentului şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor avea cele mai mari salarii din România. Dacă în prezent ei câştigă 6.500 de lei net, de la 1 august vor primi 15.108 lei net, adică brut 21.540 de lei.

Ceilaţi înalţi demnitari, printre care miniştrii şi şefii serviciilor secrete vor fi plătiţi cu 13.365 lei net, adică salariul brut va fi de 19.055 de lei. În prezent salariul unui ministru este de 5.300 de lei net. ”Nu este normal ca un preşedinte de ţară să primească la sfârşitul lunii doar 1.500 de euro. Apoi, până la sfârşitul acestui an vom avea creşteri de salarii în tot sistemul public”, a încercat să-i liniştească pe cârcotaşi, premierul interimar Gabriel Oprea. El a dezvăluit că ”am avut miniştrii cu salarii mai mici decât subordonaţii lor”. Potrivit generalului Oprea, salariile demnitarilor din justiţie erau mult mai mari decât ale celorlaţi ”ştabi”şi prin ordonanţa adoptată ieri de Executiv se rezolvă această ”anomalie”.

Criteriile de salarizare se schimbă din 2016

Criteriile de salarizare la stat se modică cu totul de anul viitor. Pentru prima dată, lefurile vor fi stabilite în funcţie de studii şi vechime. Mai exact, va exista o grilă de la 1 la 18, iar veniturile vor fi calculate în funcţie de salariul minim pe economie, care la 1 ianuarie 2016 va fi de 1.200 de lei. Spre exemplu, un bugetar intrat prospăt în serviciu va primi cel mai mic salariu: 1.200, iar cel mai bine plătit bugetar, 21.500 de lei, adică de 18 ori salariul minim pe economie. Noua lege a salarizării unitare, convenită deja cu FMI şi cu Banca Mondială, se află pe masa Ministerului Muncii, care va iniţia dezbateri pe această temă până la toamnă. 

Ponta în cârje, fiul lui pe skateboard

Victor Ponta a plecat însoţit de băiatul său, Andrei, de la Guvern
Victor Ponta a plecat însoţit de băiatul său, Andrei, de la Guvern

Unul cu ”tuleie” de adolescent și cârje, celălalt cu skateboardul. Scena nu s-a petrecut într-un parc, ci pe treptele Palatului Victoria, ieri la prânz. Protagoniștii: premierul Victor Ponta și băiatul său, Andrei. La doar 13 ani, micuțul face față cu greu obligațiilor: și-a ”rupt” din timpul petrecut cu gașca pentru a se întâlni cu babacul, ghici unde, la guvern! Revenit în țară după o lună de spitalizare în Turcia, premierul a dat dis-de-dimineață o fugă la locul de muncă. Deși a promis că nu o să fie văzut în cârje, exact asta a făcut. A urcat șontâc-șontâc scările de la Palatul Victoria folosindu-se exact de obiectul pe care îl repudia dar mai șocant a fost să îl vedem cu barbă, perciuni și mustață!  Victor Ponta i-a trimis deja preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi cere să ia act de încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net