Dosarul „Transferurile din fotbal”: Victor Becali a achitat 1,2 milioane de euro şi aşteaptă liberarea

victor_becali.jpg

Victor Becali, inchisoare, prejudiciu, liberare
Victor Becali se află la "răcoare" de pe 4 martie 2014
Foto: Mediafax

A băgat adânc mâna în buzunar! Fostul impresar Victor Becali (56 de ani) a achitat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) suma de 5.787.428 de lei, aproximativ 1,2 milioane de euro. Banii reprezintă cheltuieli judiciare, despăgubiri, penalităţi şi sume de bani supuse confiscării, stabilite de magistrații care l-au condamnat pe Victor Becali la 4 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul „Transferurile din fotbal”.

Fostul impresar a umblat la puşculiţă, cu speranţa că va ieşi, în sfârşit, după gratii. Detaliile privind plata prejudiciului apar într-o adresă emisă de ANAF, din 4 octombrie 2016, depusă la dosarul în care Victor Becali cere liberarea condiționată. De altfel, Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 30 iunie, că Victor Becali poate fi liberat condiționat, dar decizia a fost contestată de procurorii DNA.

Potrivit unui răspuns ANAF, la solicitarea „Adevărul”, prejudiciul din dosarul „Transferurile din fotbal”, aproximativ 13 milioane de dolari, a fost recuperat în integralitate, prin executări silite și popriri de conturi. Potrivit unor surse judiciare, nu s-a reușit recuperarea prejudiciului în cazul fostului impresar Ioan „Giovani” Becali, fratele lui Victor Becali, dar banii au fost încasați de la complicii acestuia cu care trebuia să plătească în solidar prejudiciul adus statului prin transferurile de fotbaliști.

Dosarul a vizat mai mulți „grei” din fotbal, cum ar fi George Copos, Gigi Nețoiu, Mihai Stoica sau Gică Popescu. De altfel, pe 14 septembrie 2016, “Giovani” Becali a fost liberat condiţionat din închisoare după ce a executat doi ani şi jumătate din pedeapsa de 6 ani şi 4 luni de închisoare. În acest dosar, doar Cristi Borcea, condamnat la 6 ani și 4 luni, și Victor Becali mai sunt încarcerați.
Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1