Dosar penal pentru asistenta care și-a îmbolnăvit colegii pentru că nu credea în coronavirus

Ultima actualizare:

    O asistentă de la Spitalul CFR Timișoara a refuzat să respecte regulile de protecție și a infectat mai mulți pacienți și cadre medicale
O asistentă de la Spitalul CFR Timișoara a refuzat să respecte regulile de protecție și a infectat mai mulți pacienți și cadre medicale

Asistenta de la Spitalul CFR Timișoara care a refuzat să respecte măsurile de protecție pentru că nu credea în coronavirus s-a ales cu dosar penal. Neglijența ei a dus la îmbolnăvirea a șase persoane. În aceeași situație se află și câțiva angajați de la Spitalul de Psihiatria Gătaia, unde șase pacienți au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în urma infecţiilor cu Covid-19 la Spitalul Clinic CFR Timişoara şi Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, unde angajaţi nu au respectat măsurile de protecţie.

”În data de 10.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 7 (şapte) persoane – cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara - au fost depistate pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 30.06.2020-06.07.2020, existând indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, citat de News.ro.

Citește și:

Focar de Covid-19 la Spitalul CFR din Timișoara din cauza unei asistente care nu credea în coronavirus

Asistenta de la Spitalul CFR Timișoara a infectat două colege și patru pacienți

La Spitalul CFR din Timişoara, o asistentă medicală, depistată pozitiv cu noul coronavirus, nu a respectat măsurile de protecţie, infectând astfel două colege şi patru pacienţi. Ulterior, femeia a refuzat internarea în spital profitând de vidul legislativ de la acel moment.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Spitalul de Psihiatrie Gătaia unde procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis un dosar penal  în care, de asemenea, se fac cercetări privind fapte de zădărnicire a combaterii bolilor.

”În data de 14.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 6 (şase) persoane, pacienţi cronici internaţi în Spitalul de psihiatrie Gătaia, au fost depistaţi pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 10.07.2020-11.07.2020, existand indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalul de psihiatrie Gătaia, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, mai arată sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net