Dosar de moarte suspectă în cazul jurnalistei Anca Mureşan: „înlesnire sau determinare a sinuciderii"

Ultima actualizare:

    Dosar de moarte suspectă în cazul Ancăi MureşanFoto: Arhivă personală
Dosar de moarte suspectă în cazul Ancăi MureşanFoto: Arhivă personală

Cazul morţii Ancăi Mureşan, fostă jurnalistă din Arad care s-a înecat în râul Mureş după ce ar fi consumat substanţe psihoactive, încă le dă bătăi de cap autorităților. Deși autopsia sa arată că aceasta a murit, într-adevăr, prin înec, mai multe alte informații apărute ulterior i-au determinat pe procurori să privească lucrurile și din altă lumină.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, iar dosarul în care se fac cercetări in rem este pentru „înlesnire sau determinare a sinuciderii”. Procurorii s-au autosesizat după ce în presă au apărut o serie de speculaţii cu privire la legătura victimei cu un presupus interlop, informează aradon.ro.

„ În jurul orei 13.30, am fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că aseară prietena lui ar fi sărit în râul Mureș. Din primele verificări, a reieșit că în seara zilei de 14 iulie a.c., cei doi ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv, iar la un moment dat femeia în vârstă de 47 de ani, din municipiul Arad, ar fi sărit în râul Mureș”, trasmitea, la momentul respectiv, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, în data de 15 iulie.

Dispariția sa a fost anunțată abia a doua zi

Suspiciunile cu privire la caz au apărut însă din cauza faptului că dispariția jurnalistei a fost anunțată cu întârziere, abia la o zi distanță. Anca Mureşan s-a înecat miercuri seară iar trupul său a fost găsit vineri seară, după ce abia joi a fost anunțată tragedia. 

Cu privire la acest aspect, anchetatorii au declarat pentru sursa anterior menționată că Anca Mureşan nu a fost însoţită în acea seară de un presupus interlop, aşa cum au relatat unele canale media. 

Un alt bărbat, care „este necunoscut în lumea infracţională”, a însoţit-o pe fosta jurnalistă pe malul Mureşului, în zona cartierului Micălaca, unde ar fi consumat substanţele cu efect psihoactiv. El nu a anunţat dispariţia femeii în Mureş nici măcar a doua zi, când şi-a revenit din efectul substanţelor consumate, ci un poliţist local a sunat la 112.

„Însoţitorul victimei a relatat că a adormit din cauza substanţelor consumate, iar a doua zi a realizat că prietena sa a dispărut. Se afla pe malul Mureşului în momentul în care un poliţist local a trecut pe acolo şi l-a luat la întrebări. El a povestit ce s-a întâmplat, iar poliţistul local a sunat la 112”, au declarat surse din cadrul anchetei.

Care sunt ipotezele anchetatorilor

Oficial, însoţitorul Ancăi Mureşan nu a fost audiat până luni dimineaţă, pentru că nu veniseră încă rezultatele autopsiei. Procurorii primiseră atunci doar concluziile preliminare de la medicii legişti, care aratau că femeia a decedat prin înec şi nu avea leziuni pe corp care să ridice suspiciunea că anterior ar fi fost victima unor agresiuni fizice.

Se pare însă că Anca Mureşan consumase nu doar droguri, ci şi alcool. Nu se poate spune încă dacă a vrut să se sinucidă, dacă a fost „împinsă la sinucidere” sau dacă pur şi simplu a vrut să intre în apă şi s-a înecat, având în vedere condiția sa din acea seară.

Bărbatul care a însoțit-o va fi audiat şi, poate, va oferi mai multe detalii care să explice ce s-a întâmplat cu exactitate în seara morții jurnalistei. Anchetatorii au explicat că în acest caz se verifică inclusiv piste rezultate din comentariile apărute în mediul online.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net