Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului mort prin asfixie, la Pitești

Politie.jpeg

Masina de politie
Bărbatul de 37 de ani era în timpul liber
Foto: Shutterstock

Doi polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore în cazul bărbatului care, pus la pământ într-o piață din Pitești, a murit cel mai probabil asfixiat, după cum arată primele concluzii ale medicilor legiști.

Anunțul a fost făcut duminică de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan. Cei doi polițitși sunt cercetați pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Procurorul a anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei, potrivit Digi24.

Doi polițiști au fost reținuți

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment.

Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul Marius Ștefan.

Bărbatul a murit în timp ce era imobilizat de către poliţişti

Un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă, fiind pus la pământ de către polițiști. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă. Incidentul s-a produs vineri, în apropierea unei autogări din Pitești.

Loading...