Doctoriţă condamnată din cauza beţivilor de la Urgenţă

d16-1.jpg

Medicul Adela Golea este revoltată de sentinţa primită şi intenţionează să se retragă din sistem
Citeste tot despre: 

Revoltător! Un reputat medic a fost condamnat de instanţă pentru că a ”îndrăznit” să le ceară colegilor să dea prioritate cazurilor grave, şi nu beţivilor aduşi de poliţişti la Urgenţă.

Directorul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe Cluj, Adela Golea, a primit o condamnare de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare din partea unei instanţe a Judecătoriei Cluj. Golea a fost acuzată de abuz în serviciu pentru că le-ar fi cerut angajaţilor să se ocupe în primul rând de pacienţii aflaţi într-o stare gravă şi abia apoi de cei aduşi la spital de Poliţie pentru a le fi recoltate probe biologice.
Decizia, care a fost luată de Judecătoria Cluj pe 19 iunie, a căzut ca un trăsnet peste medicul clujean. Practic, Adela Golea a fost condamnată la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la favorizarea infractorului.

Deşi sentinţa nu este definitivă şi ar putea să facă apel, Golea a decis să nu meargă mai departe. Îşi va da demisia de la spital şi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, unde predă Medicina de Urgenţă. Adela Golea spune că a luat această decizie din cauză că nu crede că îşi poate găsi dreptatea în justiţie. 

„Nu cred că voi merge mai departe în acest proces. Acum vreau doar să-mi văd de viaţa mea personală, nu mai îmi rămâne altceva. Vom vedea cine va prelua sarcinile mele, eu nu voi continua la spital. Sunt un om demn, nu pot să le mai predau studenţilor şi să lucrez cu angajaţii când eu am dosar penal. Nu intenţionez nici să fac apel, nu cred că voi face. Nu voi face, pentru că eu ştiu cum a mers acest proces şi nu are nici un rost”, a spus Adela Golea, pentru „Adevărul”.

d26-2-banda-la-timp-pe-fata.jpg

Mulţi şoferi beţi sunt aduşi la Urgenţe pentru recoltarea de probe biologice

Faptele pentru care a fost condamnată Adela Golea s-au petrecut în urmă cu trei ani. Pe atunci, Golea era medic şef la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Cluj, iar din această postură ar fi cerut angajaţilor să preia cu prioritate pacienţii veniţi la urgenţă în stare gravă şi nu cazurile de şoferi depistaţi cu alcoolemie de către poliţişti. Totul din cauza aglomeraţiei şi a lipsei de personal de la UPU Cluj. 

Nemulţumiţi, ofiţerii au sesizat conducerea Poliţiei Cluj-Napoca, iar de aici cazul a ajuns la procurori. Recent, în 2018, Adela Golea a fost trimisă în judecată, iar decizia în primă instanţă a venit zilele trecute.

În plus, Adela Golea va fi obligată, conform deciziei, să presteze 60 de zile muncă în folosul comunităţii la Tribunalul Comercial sau la Primăria Cluj-Napoca.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1