DNA a pus sechestru pe averea deputatului Constantin Niţă

Ultima actualizare:

    Constantin Niță a fost ministru al energiei
Constantin Niță a fost ministru al energiei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus sechestru asigurător pe bunuri imobile ale deputatului Constantin Niţă, până la concurenţa sumei de 435.823 de lei, potrivit News.ro. Acești bani ar fi fost primiți de fostul ministru al energiei de la un om de afaceri, pentru a-şi trafica influenţa.

„Din probatoriu a rezultat că suma respectivă a fost primită de inculpatul Niţă Constantin de la un om de afaceri, în două tranşe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei, în schimbul exercitării influenţei sale asupra primarului unui municipiu şi a promisiunii că interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea şi buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri. Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Deputatul Constantin Niţă a fost luni la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă că i-a fost pus sechestru pe bunuri imobile.

Constantin Niţă a spus, la ieşirea de la DNA, că, din punctul lui de vedere, nu are ce căuta în acest dosar şi că este dreptul lui să îşi facă dreptate.

În 10 iunie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au anunţat pe Constantin Niţă că i s-a pus sechestru pe avere, în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat că ar fi primit de la un om de afaceri 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei ca să intervină la primarul unui municipiu pentru încheierea unui contract, pe vremea când era ministru al Energiei. Niţă a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 150.000 de lei, în 25 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net