Discuții despre situația românilor după Brexit între Klaus Iohannis și premierul britanic

iohannis_theresa_may.jpg

iohannis theresa may
Președintele României s-a întâlnit pentru prima dată cu premierul Marii Britanii
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut parte de o întâlnire cu prim-ministrul britanic, Theresa May, joi, 20 octombrie, la Bruxelles, pentru a discuta despre situația românilor din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Principalul subiect de discuție a fost soarta românilor din Marea Britanie, mai ales după Brexit. Premierul englez l-a pus în temă pe Iohannis cu privire la procedurile de ieșire din Uniunea Europeană, ce vor fi demarate în prima jumătate a lui 2017.

"În acest context, evident că am menționat pentru noi o temă extrem de importantă, unde vom negocia cu foarte mare aplomb, ca să zic așa. Este soarta românilor din Marea Britanie și aici nu m-am referit doar la soarta românilor după Brexit, ci și până la Brexit. Nu ne dorim incidente, nu dorim ca românii din Marea Britanie să fie supuși unor presiuni inutile. Am găsit mare înțelegere. Doamna Prim-ministru ne-a garantat că se va implica personal ca să nu existe astfel de incidente, nici până la Brexit, nici după Brexit, urmând, sigur, ca multe alte detalii să fie discutate pe parcursul negocierilor care se vor purta între Marea Britanie și UE-27. Soarta românilor de peste granițe este foarte importantă și mă voi implica în negocieri, astfel încât să obținem un statut cât se poate de bun pentru aceștia”, a declarat președintele României după discuțiile cu oficialul britanic.

Loading...

Citește și

  • Cel mai puternic om din România, președintele Klaus Iohannis, a anunțat miercuri, 19 octombrie, că România nu va debloca acordul de liber-schimb România-Canada dacă țara noastră nu primește ce a cerut.”Dacă se ajunge la o înțelegere rezonabilă, ne vom retrage rezervele pe acest acord. O înțelegere rezonabilă înseamnă pentru noi ridicarea vizelor în 2017, nu în 2018”.

  • brexit rezultate marea britanie

    Marea Britanie a votat pentru părăsirea Uniunii Europene. Este o decizie istorică ce va remodela locul Regatului Unit în lume, va avea mai multe consecințe asupra continentului european și va zdruncina stabilitatea politică și așa destul de fragilă dintre statele occidentale.

  • brexit

    Deși 52% dintre cetățenii Marii Britanii au votat pentru ieșirea din Marea Britanie, iată că formalitățile țin pe loc întregul proces. Mai mult, deși se vehiculau doi ani, timp în care să plece definitiv din blocul comunitar european, procedurile ar putea dura până în la sfârșitul lui 2019.

  • efecte romani schimbari brexit conditii

    Cetățenii Uniunii Europene vor fi nevoiți să-și găsească de muncă, înainte de a se muta în Marea Britanie. Condițiile vor fi mult mai riguroase, odată cu ieșirea Regatului Unit din UE. Anunțul a fost făcut de premierul Theresa May, la summitul G20 din China. Aceste schimbări îi vor afecta și pe românii care vor să muncească în Anglia.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1