Din iulie, plata pensiilor se va face între 1 și 15 ale lunii

8-baza-pensii.jpg

În România, trăiesc 5,2 milioane de pensionari, iar pensia medie lunară este de 1.122 de lei
Citeste tot despre: 

Casa Națională de Pensii îi anunță pe cei care primesc drepturile prin intermediul Poștei Române că, începând cu luna iulie 2018, calendarul de plată se modifică.

Astfel, plățile curente se vor face între 1 și 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În ceea ce privește plățile restante, acestea se vor face între 11 și 15 ale lunii, la domiciliu.

De asemenea, pensionarii care nu au fost găsiți acasă de poștaș își vor putea ridica pensia și talonul de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În cazul persoanelor ale căror pensii se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată nu se schimbă. Astfel, plata se face, începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi e nelucrătoare. Talonul mov se transmite între 1 și 15 ale lunii, la domiciliu.

 

Loading...