Din cârciumi de lux, Franks ne pune să strângem cureaua - FOTO

Citeste tot despre: 

Austeritate, austeritate, dar nu şi pentru reprezentantul FMI, Jeffrey Franks. În timp ce nouă ne recomandă să strângem cureaua, americanul se răsfaţă la restaurante de lux de pe malul lacului Herăstru.

Jeffrey Franks a fost surprins, luni seara, în luxosul restaurant Aqua, alături de colegii săi. Prins sub blitzurile aparatelor de fotografiat când părăsea restaurantul, reprezentantul FMI nu a fost deloc încântat. Cei şase s-au delectat cu bucate alese, iar Franks a plătit cu cardul.

O cină la restaurantul Aqua, în care şase persoane mănâncă şi servesc un păhărel de vin, depăşeşte 1.000 de lei, adică mai mult decât salariul minim pe economie.


Şi asta în condiţiile în care, în aceeaşi zi declarase că FMI poate accepta o creştere salarială pentru bugetari „doar dacă există o reducere a numărului de angajaţi în sectorul public".

Vezi aici o galerie foto


Adică alţi şomeri, după ce că, la agenţiile de ocupare a forţei de muncă, rândurile şomerilor se îngroaşă de la lună la lună. În iunie, rata şomajului a revenit la cotele înregistrate în 2009, contrazicând optimismul oficialilor care anunţau creşterea numărului locurilor de muncă. Mulţumim pentru grija ce ne-o porţi, domnule Franks!

Preţuri la    «Aqua»

Cotlete de berbecuţ la grătar: 68 lei
 Vită la grătar cu sos de trufe: 48 lei
Paste de casă cu muşchi de vită: 49 lei
Pizza cu fructe de mare: 65 lei
Prăjitură cu vanilie şi nuci: 19 lei
Pahar şampanie Mumm: 49 lei
 Vin Fetească neagră: 119 lei
 Bere draught: 9-11 lei
 Apă plată 250 ml: 9 lei
Espresso: 10 lei

Salariile ar putea creşte abia în 2012

Preşedintele Băsescu a declarat la Radio România că, în acest moment, autorităţile nu sunt în măsură să spună cu cât ar putea creşte salariile bugetarilor în anul 2012.

„Obiectivul nostru este ca, începând cu ianuarie, să continuăm procesul de recuperare a salariilor tăiate.Nu suntem în măsură să spunem cu cât, pentru că România E dependentă de ce se întâmplă în UE şi pe plan global. Din păcate, unul din pilonii noştri de creştere, legat de exporturi, e periclitat", a spus preşedintele.

În schimb, preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat la RFI că „salariile bugetarilor ar putea creşte cu 15% în 2012, iar majorarea ar putea fi făcută în tranşe, dacă nu va fi posibilă acordarea întregului procent într-o singură etapă". Întrebat unde va găsi Guvernul bani, Marian Sârbu a spus că principala sursă va fi creşterea economică din 2011 şi 2012.

Dobânzile la credite cresc iar

Salarii nu, şomeri da, şi rate mai mari la credite. Pentru că tot Jeffrey Franks e cel care ne avertiza luni seară, înainte să plece la cină.


„BNR va fi nevoită să urce dobânzile în acest an pentru a combate efectele unor posibile creşteri ale preţurilor din sectorul energetic", a declarat într-un interviu pentru Bloomberg şeful misiunii FMI în România.

Deja cei care au credite în euro simt de la o lună la alta creşterea ratei. Cotaţia dobânzii Euribor la 6 luni a depăşit la 1 august pragul de 1,80%. Valoarea este cu 30% mai mare faţă de începutul anului, când Euribor la 6 luni era doar 1,23%.

Dobânda Euribor este principala rată de referinţă a pieţei interbancare din zona euro şi, potrivit BNR, majoritatea împrumuturilor în valută ale românilor au dobândă de acest fel. Astfel, rata la un credit pentru „Prima Casă", în valoare de 50.000 de euro va ajunge în această lună la 360 de euro faţă de 343 de euro, la începutul anului.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1