Din băiat de trupă, la marele acrobat

Ultima actualizare:

    Adrian Stan este unul dintre cei mai mari acrobați ai lumii Fotografii: Dorin Constanda
Adrian Stan este unul dintre cei mai mari acrobați ai lumii Fotografii: Dorin Constanda

Viaţa lui poate trece lejer drept subiect de film. Şi-a petrecut copilăria într-un internat al unui club de gimnastică, iar la 15 ani devenea acrobat în trupe de circ şi pleca să descopere lumea. Acum, la 43 de ani, românul Adrian Stan a ajuns în al nouălea cer al acestei arte: trupa canadiană Cirque du Soleil. Click! l-a întâlnit şi a aflat de ce în lumea asta peste el nu se trece.

„Am făcut gimnastică de la şase ani şi până când am împlinit 14 ani.  Deşi sunt din Bucureşti, părinţii m-au dat la internat la un club local pentru că aşa au gândit că o să mă ocup doar de sport”, povesteşte Adrian. Opt ani şi-a văzut părinţii şi sora doar sâmbăta şi duminica. În restul zilelor făcea antrenamente ca la armată, câte şase ore pe zi. Când ajungea acasă, copiii care se jucau în faţa blocului nu îi spuneau nimic. Nu a avut cheia de gât, nu a avut jucării, în schimb bătături şi răni cât cuprinde. La 14 ani a avut primul şoc al vieţii: lumea lui, care era antrenorul de gimnastică, a plecat în Indonezia.

Artist de circ de la 15 ani

Adrian Stan s-a întors la gimnastică, dar de data aceasta la alt club, unde antrenorul cocheta şi cu circul. Acesta, pe nume Adrian Manta i-a schimbat viaţa. A avut nevoie doar de câteva şedinţe pentru a vedea în el un talent nativ şi a-l chema la repetiţii pentru a deveni artist de circ. ”După scurt timp, aveam 15 ani, am plecat cu o trupă de circ pentru un an în Italia. Acolo nu ştiu ce s-a întâmplat, că după trei luni, eu şi un băiat de 24 de ani am fost trimişi acasă. Nu aveam contract, nu aveam nimic: primeam ce mi se dădea şi eram mulţumit. Mi-am cumpărat două perechi de adidaşi cu arici, o pereche de apreschiuri, o pereche de blugi şi o geacă”, îşi aduce aminte emoţionat Adrian cum a luat viaţa în piept. 

A continuat să călătorească prin lume cu trupe de acrobaţi în zeci de ţări, până în 2003, când la Paris, a fost remarcat de reprezentanţii Cirque du Soleil şi întrebat dacă vrea să de-a probă. ”Asta a însemnat două zile de teste. Nu credeam că o să le trec deoarece eram foarte bolnav”, spune acrobatul Adrian Stan. El face parte acum din filiala americană a trupei, cu sediul în Las Vegas, iar salariul său este de 76.000 de dolari americani pe an. ”După un timp, dintre cei 1200 de artişti, cei mai buni primesc posibilitatea, în funcţie de valoare şi vechime, să îşi adauge la salariu, între 1 şi 4 la sută din venit în plus pe an”, explică artistul. Adrian Stan este acum în România, pe post de consilier pentru ”Reveria”, cea mai nouă premieră a Circului Globus. 

«Reveria», premiera de la Circul Globus


    Peste 50 de artiști  vor evolua în spectacol
Peste 50 de artiști vor evolua în spectacol

50 de artişti, decoruri 3 D, numere de jonglerie care vor bate toate recordurile, producători aduşi de la Cirque du Soleil, cea mai cunoscută trupă de circ din lume. Sunt ingredientele primului spectacol al stagiunii 2017-2018 a Circului Globus din Bucureşti. ”Reveria”, care va avea premiera pe 15 noiembrie, se va juca doar în zilele de weekend, iar biletele vor costa între 60 de lei şi 110 lei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net