DIICOT a început ancheta în cazul Orban-Dăncilă

viorica_dancila_40378400_33734000.jpg

foto
DIICOT a început ancheta în cazul Orban-Dăncilă

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pe marginea plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare.

Înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, acestea sunt acuzaţiile aduse de PNL în plângerea făcută la parchet.Începerea anchetei înseamnă faptul că plângerea depusă de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, întrunind condițiile necesare în legislația penală, relatează Digi24.

 „Am depus o sesizare la PICCJ privind anumite fapte săvârşite de Viorica Dăncilă, dar şi de preşedintele Liviu Dragnea. Această sesizare este depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României. Am considerat o obligaţie morală pentru mine. Niciodată nu am acceptat să închid ochii, să tac, să fiu pasiv, atunci când am constatat lucruri grave care afectează interesele fundamentale ale României, iar ceea ce se întâmplă de o bună bucată de vreme riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României pe plan extern, riscă să dinamiteze punţi care au fost construite în zeci de ani de România şi alte ţări, de asemenea riscă să pună în pericol interese fundamentale ale României care sunt puse pe tarabă ca la talcioc de Dragnea şi de acoliţii lui pentru diferite interese de natură personală”, a declarat Ludovic Orban despre plângerea penală. 

Vă reaminim că în luna mai a acestui an, membrii partidului liberal au depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea. Ei au contestat deciziile pe care premierul Viorica Dăncilă le-a luat în privința mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Parchetul general a declarat atunci cânu dobândește competența necesară penru a prelua cazul, așadar dosarul a ajuns la Parchet. 

Loading...
 
 

Citește și