Detalii şocante în cazul poliţistului căzut în groapă

bogdan-gigina-oprea.jpg

bogdan gigina gabriel oprea
Bogdan Gigină deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea
Foto: montaj Click!

Cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit marţi (20 octombrie) după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucruri la reţeau de gaze a generat reacţii dure în rândul colegilor de muncă. Noi detalii ies la iveală despre această poveste, dar şi despre neregulile care au dus la moartea tânărului de 28 de ani.

Conform unui lider din sindicatul poliţiştilor, Bogdan Gigină deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, doar că a încălcat protocolul când a luat motocicoleta. El nu avea voie să o scoată pe ploaie şi frig, aşa cum era marţi seara. În plus, Ministerul de Interne are suficiente maşini pentru a nu fi nevoie să apleze la motociclete.  

"Poliţistul se afla într-o coloană oficială a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea, era deschizător. Am vorbit cu colegii lui care mi-au spus asta. Aşa s-a întâmplat ce s-a întâmplat. În primul rând, motocicleta nu trebuia scoasă în stradă pe o asemenea vreme, erau 10 grade Celsius şi ploua. Conducerea profesională a Poliţiei Rutiere nu trebuia să scoată motocicleta sub 15 grade Celsius şi pe ploaie. Aveau suficiente maşini, circa 5.100 pe Ministerul de Interne, iar zile trecute au primit înca 400 de maşini noi. Ei trebuie să explice procurorilor de ce au decis să scoată motocicleta”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, conform hotnews.ro.

Poliţiştii cer ca Oprea să fie tras la răspundere

În plus, conform legii, Oprea poate avea o coloană oficială doar în situaţii de urgenţă, nicidecum zilnic. Acest lucru nu este însă adus în discuţie, deşi ancheta a început. Conform aktual24.ro, colegii lui Bodgan Gigină sunt foarte nemulţumiţi, iar câţiva au lăsat şi comentarii în care cer ca Oprea să fie tras la răspundere. 

"De ce vă e frică să spuneţi că oprea (cu O mic) se deplasează zilnic (da…zilnic…) cu coloana oficială oriunde vrea muşchiul lui, iar poliţiştii de la Rutieră îndură intemperiile vremii şi toacă nervii conducătorilor auto. Ar trebui să răspundă…să fie tras la răspundere acest general de carton. Da…eu sunt poliţist şi vorbesc în cunoştintă de cauza …iar şefii îi fac pe plac pentru a-şi păstra scaunele obţinute dubios. Oare cât mai trebuie să suportăm mizeriile dictatorilor care ne conduc???

Veţi vedea că mâine poimâine acest eveniment va fi dat uitării, la fel ca şi restul cazurilor în care au avut de suferit, sau chiar şi-au pierdut viaţa poliţişti, iar cei responsabili îşi văd în continuare de viaţă şi de funcţiile ocupate dubios. În cel mai rău caz va fi găsit un ţap ispăşitor…şi gata… RUŞINE OPREA...RUŞINE M.A.I. şi toţi lingăii care conduc…”, a scris un poliţist în secţiunea de comentarii de pe site-ul aktual24.ro.

„De unde să ştie tovarăşul Oprea cu ce se mănâncă munca de poliţie când el a venit la MAI de la M.Ap.N fără să ştie o iotă cu ce se mănâncă munca de poliţie. Ăsta numai ştie să dea ordine dar nu le gândeşte şi vrea să fie tot timpul cineva după el cu escorta, că dacă beau matrafox le este frică să meargă fără însoţitori ca să nu intre cineva în ei şi să se facă de tot rahatul, iar acum această familie suferă din cauza lui", a fost comentariul unui alt poliţist. 

Oprea vrea să muşamalizeze cazul?

Poliţiştii vorbesc şi despre un alt incident, care ar fi avut loc îmediat după ce Gigină a căzut în groapă. Conform unor surse, site-ul stiripedia.ro scrie că maşina lui Oprea se afla la aproape 300 de metri de groapă. Şoferul a oprit şi a dat să coboare pentru a-l ajuta pe poliţist, însă a urcat imediat înapoi în maşină şi a demarat în mare trombă. La locul accidentului a rămas un singur poliţist, ofiţerul Gâtan, iar restul au plecat cu maşina lui Oprea. Conform celor aflaţi la faţa locului, şoferul ar fi vrut să îl ajute pe Gigină, iar cel care s-a opus ar fi fost tocmai Oprea. Ministerul ar fi vrut să plece cât mai repede de la locul accidentului şi să muşamalizeze întreaga poveste. 

În plus, unul dintre poliţişti a povestit că, deşi a prins mai mulţi miniştrii, Oprea e singurul care foloseşte coloana oficială mereu. "Îl ducem de la tuns, la masă, la întâlnirile cu colegii de partid, peste tot".

Coroane de flori la priveghiul poliţistului Bogdan Gigină

 • bogdan gigina
  Trupul polițistului Bogdan Gigină a fost depus la biserica Sf. Nicolae Udricani
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Familia, colegii și prietenii au adus coroane de flori la biserica unde a fost depus trupul lui Bogdan Gigină
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Familia, colegii și prietenii au adus coroane de flori la biserica unde a fost depus trupul lui Bogdan Gigină
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Trupul polițistului Bogdan Gigină a fost depus la biserica Sf. Nicolae Udricani
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Familia, colegii și prietenii au adus coroane de flori la biserica unde a fost depus trupul lui Bogdan Gigină
  foto: Dorin Constanda
 • Maximize

1/5
 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • bogdan gigina

  Polițistul Bogdan Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră, a murit marţi, 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze. Miercuri au circulat mai multe zvonuri cu privire la misiunea acestuia, iar joi a venit confirmarea oficială. Gigină deschidea drumul pentru coloana oficială în care se afla ministrul Gabriel Oprea. Martorii completează tabloul cu amănunte cutremurătoare: mașina lui Oprea ar fi trecut în viteză pe lângă polițistul mort.

 • bogdan gigina

  Bogdan Cosmin Gigină a decedat marți seară (20 octombrie), în jurul orei 19.00, în urma unui accident produs pe o stradă din Capitală. Polițistul de la Brigada Rutieră se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă despre care martorii spun că ar fi fost slab semnalizată.

 • politistul decedat bogdan gigina

  Bogdan Cosmin Gingină a decedat la vârsta de numai 28 de ani după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la rețeaua de gaze. Incidentul a avut loc marți (20 octombrie), în jurul orei 19.00. Autoritățile au început o anchetă în cazul bărbatului decedat, iar ulterior s-a descoperit faptul că acesta făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea.

 • Poliţistul de la Brigada Rutieră care, marţi seară, a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe un bulevard din Capitală a decedat la Spitalul Universitar. Potrivit corespondentului Mediafax, medicii l-au resuscitat în zadar, moartea survenind în urma unui stop cardio-respirator.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1