Declaraţii-şoc despre tragedia bebeluşilor din Argeş. Cine e vinovat

5-act-1-fetita.jpg

bebelusi arges bacterie ancheta scandal
Şapte bebeluşi mai sunt internaţi la “Marie Curie”

Declaraţii-şoc în cazul îmbolnăvirii bebeluşilor. Medicul conferenţiar Laurențiu Belușică susţine că epidemiologii sunt de vină, iar autorităţile ar trebui să emită o alertă de călătorie în judeţul Argeş.

„Personal, consider că în acest caz cei chemați să facă acest lucru nu și-au făcut datoria! Pericolul este real dacă sursa de îmbolnăvire persistă, putând fi considerată potențial o problemă de siguranță națională. De la situația din prezent a numărului de îmbolnăviri până la zeci de morți este un pas extrem de mic. Ne aflăm în secolul XXI, ancheta epidemiologică trebuia să fie demult pe masa Ministrului Sănătății și focarul stins sau limitat. Până acum trebuia identificat focarul, sursa de infectie, și suprimat; emisă o alertă de calătorie în județul Argeș şi mobilizată orice resursă existentă sau parteneră pentru aflarea focarului infecţios”, a declarat pentru Digi24 medicul Laurențiu Belușică, şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

646x404.jpg

medic arges bebelusi bacterie cauza
Medicul conferenţiar Laurențiu Belușică susţine că epidemiologii sunt de vină, iar autorităţile ar trebui să emită o alertă de călătorie în judeţul Argeş
foto:adevarul.ro

„Medicii epidemiologi trebuia să meargă acasă la copii, la mame, la taţi, la sursele lor de alimentare, de apă. Aceşti medici trebuia să ajungă la un rezultat în primele 48 de ore, fără analize de laborator, fără radiografii. Anchetă epidemiologică la pas, cu caietul de note şi cu pixul în mână, şi din pas în pas, din om în om, ca un detectiv, ajung la o definiţie, ajung la un focar şi acolo pun stavilă şi-l îngrădesc. Asta se face. Asta este meseria lor. Nu şi-au făcut-o”.

Autorităţile ar trebui să emită atenţionare de călătorie

„Eu, personal, nu m-aş duce într-o călătorie acum în zona respectivă pentru că nu ştiu ce este. Poate să fie chiar un atac terorist. Nu ai de unde să ştii ce este. Este o bombă cu ceas. Stă şi aşteaptă, Poate că norocul nostru ar fi să se fi stins singur şi să se fi autolimitat”, a mai spus dr. Belușică.

„Trebuie schimbaţi oamenii. Este clar că acei oameni care au făcut anchete epidemiologice nu au ştiut ce să facă. Este foarte clar pentru mine ca doctor, ca medic. Nu au ştiut ce să facă. Habar nu au”, a punctat dr. Laurențiu Belușică. 

Trei bebeluşi au murit

Situaţia bebeluşilor infectaţi cu E.coli se acutizează. Părinţii sunt scandalizaţi că medicii nu au aflat în 19 zile de unde au luat copiii lor bacteria ucigaşă. Aceştia se strâng într-o asociaţie şi ameninţă că vor da statul în judecată. Depăşite de situaţie, autorităţile au chemat în ajutor specialişti din străinătate. Doi experţi internaţionali de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor au ajuns, joi (18 februarie), în Bucureşti şi vor ajuta la investigarea situaţiei micuţilor îmbolnăviţi în Argeş. În prezent, şapte copii se află internaţi la Spitalul „Marie Curie”, dintre care doi fac dializă peritoneală. Ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, spune că E.coli provine din materii fecale şi mizerie. Dintre cei 16 bebeluşi care au ajuns la spital cu sindromul hemolitic-uremic trei au murit.

 

Loading...

Citește și

  • Nouă bebeluşi mai sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. O fetiţă s-a stins, marţi după-masă (16 februarie), acesta fiind al treilea deces în cazul copiilor din Argeş, internaţi în Capitală. Alţi doi au plecat, marţi, acasă. Medicii sunt îngrijoraţi, întrucât nu a fost depistată deocamdată cauza bolii. Mai mult, ei spun că aceasta ar putea rămâne un mister.

  • ministrul sanatatii achimas bebelusi bacterie

    „Au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu a fost descoperit agentul etiologic”, a declarat, miercuri seară, la TVR, ministrul sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu. Acesta este doar „bănuit”.

  • bebelusi arges parinti judecata stat

    Mai mulţi părinţi ai copiilor diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, din Argeş intenţionează să dea în judecată statul, anunță Mediafax. Bunicul celui de-al treilea copil care a murit, Alexandru Anghel, a declarat că părinţii se vor constitui într-o asociaţie.

  • Durere fără margini în familia Oncescu! Fetiţa lor de doar un an a plecat de lângă cei dragi. S-a transformat într-un înger, spun părinţii, printre sughiţuri de lacrimi. Trupul firav al Dianei nu s-a putut lupta cu bacteria ucigaşă E.coli. Alţi 15 bebeluşi din judeţul Argeş sunt internaţi cu infecţii digestive grave.

  • Situaţia bebeluşilor infectaţi cu E.coli se acutizează. Părinţii sunt scandalizaţi că medicii nu au aflat în 19 zile de unde au luat copiii lor bacteria ucigaşă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1