Decizia MAI, după tragedia de la Siutghiol: "Să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenție"

Ultima actualizare:
Laura Vizireanu a fost prima victimă scoasă din apele Lacului Siutghiol
Laura Vizireanu a fost prima victimă scoasă din apele Lacului Siutghiol

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite şi că există acordul în acest sens dat de premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "în regim de urgenţă", după tragedia în care patru oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

"Am decis, și am tot sprijinul primului-ministru și al Guvernului, să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenție la situații de urgență, pentru a asigura eficiență maximă acestui sistem", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministru Afacerilor Interne a mai declarat că astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecărui judeţ". "Am dispus reexaminarea în regim de urgență a procedurilor Departamentului pentru Situații de Urgență și ale tuturor structurilor cu responsabilități imediate în astfel de situații. În acest sens, la nivelul fiecărui județ s-a realizat o analiză a categoriilor de riscuri, în raport de particularitățile acestora și resursele existente pentru intervenție imediată", a precizat ministrul.


    În tragedia de la Siutghiol au murit patru oameni, de vină fiind şi autorităţileFoto: cugetliber.ro
În tragedia de la Siutghiol au murit patru oameni, de vină fiind şi autorităţileFoto: cugetliber.ro

Vicepremierul a mai spus că toate datele rezultate în urma analizei "vor sta la baza elaborării Concepției Unice de Intervenție a Sistemului Integrat de Acțiune la Situații de Urgență, pe care, la final, o vom prezenta în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență".

Gabriel Oprea a precizat şi că intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă, pe durata în care elicopterele SMURD sunt ţinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, două aeronave şi un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela şi la sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Tot anul acesta, în 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat în Apuseni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net