Decizia MAI, după tragedia de la Siutghiol: "Să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenție"

oprea.jpg

gabriel oprea ministrul afacerilor interne
După tragedia de la Siutghiol, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat că vor fi regândite măsurile de urgenţă
Foto: ampress.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite şi că există acordul în acest sens dat de premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "în regim de urgenţă", după tragedia în care patru oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

"Am decis, și am tot sprijinul primului-ministru și al Guvernului, să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenție la situații de urgență, pentru a asigura eficiență maximă acestui sistem", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministru Afacerilor Interne a mai declarat că astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecărui judeţ". "Am dispus reexaminarea în regim de urgență a procedurilor Departamentului pentru Situații de Urgență și ale tuturor structurilor cu responsabilități imediate în astfel de situații. În acest sens, la nivelul fiecărui județ s-a realizat o analiză a categoriilor de riscuri, în raport de particularitățile acestora și resursele existente pentru intervenție imediată", a precizat ministrul.

Femeia scoasă din apele Lacului Siutghiol a fost salvată

gabriel oprea ministrul afacerilor interne
În tragedia de la Siutghiol au murit patru oameni, de vină fiind şi autorităţile
Foto: cugetliber.ro

Vicepremierul a mai spus că toate datele rezultate în urma analizei "vor sta la baza elaborării Concepției Unice de Intervenție a Sistemului Integrat de Acțiune la Situații de Urgență, pe care, la final, o vom prezenta în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență".

Gabriel Oprea a precizat şi că intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă, pe durata în care elicopterele SMURD sunt ţinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, două aeronave şi un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela şi la sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Tot anul acesta, în 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat în Apuseni.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1