De aici se comandă parcarea SF de la Universitate

Ultima actualizare:

    E dotată cu  tehnologie de  ultimă oră
E dotată cu tehnologie de ultimă oră

Prima parcare subterană inteligentă din România şi-a deschis porţile ieri în Capitală, la Piaţa Universităţii. Din „centrul de comandă" se reglează şi se monitorizează funcţionarea tuturor sistemelor.

"Big Brother" există şi are sediul sub Piaţa Universităţii. Aceasta este concluzia după ce am vizitat camera din care se coordonează non-stop parcarea cu 446 de locuri. Pe monitoare apar informaţii de la senzorii de mişcare, incendiu, gaze, efracţie şi până la problemele tehnice ivite în orice colţişor al imensei construcţii de 14.025 mp.

Directorul parcării, Mihai Antol, vede pe monitoare tot ce se întâmplă cu maşinile

simeon stalpnicul png

Aici îţi poţi încărca maşina electrică

simeon stalpnicul png

Când locul de parcare e ocupat, se aprinde becul roş

simeon stalpnicul png

O ministaţie de tratare a apelor pluviale şi locuri speciale pentru încărcarea bateriilor maşinilor electrice sunt alte noutăţi ale parcării high-tech deschisă la Piaţa Universităţii.

Inaugurarea investiţiei de la Piaţa Universităţii aduce restricţii în staţionarea maşinilor pe străzile din jur. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că autovehiculele nu vor mai putea fi lăsate de şoferi pe arterele: Academiei, Toma Caragiu, Ion Ghica şi Doamnei. Construcţia va fi administrată de spaniolii de la Interparking. Pentru a fi siguri că nimeni nu le va face concurenţă, spaniolii au cumpărat şi principalul concurent, parcarea subterană de la Intercontinental.

E dotată cu tehnologie de ultimă oră

* sistem de citire automată a plăcuţelor de înmatriculare;* sistem de dezgheţare a rampelor de acces;* detectează locurile ocupate şi gazele;* sistem de transmitere date;* lumina este gestionată prin detector de prezenţă; * sistem de evacuare rapidă a noxelor şi a fumului;* sistem de separator hidrocarburi; * cel mai bun sistem de semnalizare interiară;* adăpost în caz de război; * generator electric cu autonomie totală.

Abonamentul lunar, 499 de lei

Până pe 29 noiembrie, maşinile pot folosi gratuit parcarea. În luna următoare, primele două ore de staţionare sunt de asemenea fără plată. Tarifele sunt: de luni până vineri 2, 5 lei/oră, sâmbătă şi duminică 1 leu/oră.

De la orele 20.00 la orele 6.00 tariful este de 1 leu/oră indiferent de zi. O zi de staţionare costă 25 de lei. Dacă vrei să laşi maşina non-stop în parcare plăteşti un abonament de 499 de lei/lună iar pentru motocicletă 199 de lei/lună. Există şi abonamente pe 10 ore: dacă staţionarea se face ziua, abonamentul costă 349 lei/lună, iar dacă se face noaptea costă 149 lei/lună. Plata se face la automatul de la intrare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net