De 67 de ani n-am mai avut un martie aşa de călduros

5-act-centruvechi.jpg

Bucureşti. Terasele din Centrul Vechi au fost pline ochi
Citeste tot despre: 

Părea că primăvara adevărată a sosit definitiv, însă meteorologii au e­­mis ieri avertizări din pricina vântului tăios care a suflat cu rafale de peste 50 km/h. De azi, temperaturile scad brusc.

A fost vreme incredibil de caldă în weekend şi toată lumea a ieşit din case. Terasele şi parcurile au fost pline de oameni, copii şi animăluţe. Şi la malul mării, falezele au fost pline şi curajoşii au intrat în mare, deşi apa nu avea mai mult de 6 grade. În Lunca Dunării s-au înregistrat 26 de grade, ca în toiul verii. În anul 1952 s-au mai înregistrat 28 de grade în luna martie, acesta fiind recordul absolut pentru prima lună de primăvară.

Însă în ţara noastră va pătrunde un val de aer polar, prin vestul şi estul ţării. Ca urmare, temperaturile scad brusc, vântul se înteţeşte şi se adună nori de ploaie.

Astăzi, în sud vor mai fi temperaturi ridicate, 18–19 grade în Capitală şi la malul mării, dar în majoritatea regiunilor temperaturile scad la 10–14 grade. Mâine, la orele prânzului vor fi cel mult 6–8 grade în aproape toate regiunile şi doar în Banat s-ar putea atinge 11 grade. 

În tot sudul ţării va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii mixte, lapoviţă şi ninsoare. Cel mai tare ne va supăra vântul, care a suflat şi ieri cu viteze mari şi în rafale. ANM atrage atenţia că la munte este risc crescut de avalanşe. 

Miercuri, norii se vor risipi, iar temperaturile vor ajunge la valori normale pentru această perioadă, 8–11 grade la amiază în toată ţara. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1