Dăncilă, chemată de urgență la Cotroceni! Se adoptă azi OUG 13?

viorica-dancila-klaus-iohannis-intalnire-OUG13.jpg

Viorica Dancila, Klaus Iohannis, intalanire
Premierul nu l-a informat pe președinte că intră în concediu
foto: arhiva Click!

Amnistia și grațierea sunt următoarele puncte pe care PSD vrea să le bifeze, astfel că tot mai multe voci spun că în ședința de Guvern de astăzi va fi trecută OUG 13. Președintele Klaus Iohannis a chemat-o la discuții pe Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a chemat-o pe Viorica Dăncilă la discuții, la Palatul Cotroceni, pe fondul informațiilor potrivit cărora Executivul ar putea adopta ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia.

Astăzi, 17 iulie, au vorbit la telefon, după cum scrie hotnews.ro, iar întâlnirea va avea loc mâine, din cauza faptului că Dăncilă a încercat să tragă de timp.

Șeful statului a mai încercat să blocheze adoptarea OUG 13, în ianuarie 2017. Atunci, a prezidat ședința de guvern.

”Sunt doi elefanți în încăpere, dar nu se văd: amnistia și modificarea Codurilor penale”, spunea atunci Iohannis.

Guvernul se întrunește astăzi în ședință, de la ora 14.00, dar ordinea de zi nu a fost făcută publică.

Tăriceanu:”Trece o ordonanță pentru Mediu”

Călin Popescu Tăricenu a declarat că motivul ședinței nu este adoptarea OUG 13, ci o ordonanță pentru Mediu.

“Vreau să spun foarte clar, m-am interesat, nu este pe ordinea zi a şedinţei de Guvern (OUG privind aministie şi graţiere - n.r). Nu e pe ordinea de zi. Se ţine şedinţa de Guvern pentru că este o altă OUG, pe Mediu, care trebuie să pună în acord Directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de Guvern”, a declarat liderul ALDE.

Și Liviu Dragnea neagă

Şi Liviu Dragnea a negat aceste informaţii. ”I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (nr azi). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public”, a transmis președintele PSD.

G4Media.ro anunţase că o Ordonanţă de Urgenţă privind aministirea sau graţierea unor fapte de corupţie ar urma să fie adoptată în şedinţa de guvern de marţi,  dar liderul PSD "ar fi bătut în retragere", în condiţiile în care ministrul Tudorel Toader nu ar fi vrut să-şi asume semnarea acestei OUG.

Loading...