Dacian Cioloș explică Senatului de ce sunt evacuate Antenele

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloș trebuie să dea socoteală pentru acțiunile ANAF, aflat în subordinea GuvernuluiFoto: arhiva personală
Dacian Cioloș trebuie să dea socoteală pentru acțiunile ANAF, aflat în subordinea GuvernuluiFoto: arhiva personală

ANAF i-a informat luni, 15 februarie, pe managerii posturilor de televiziune din trustul Intact că trebuie să evacueze sediile confiscate de statul român în decurs de cinci zile. De aici a început panica pe micul ecran, care s-a extins rapid și în rândul unor politicieni. Senatul, la inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu, i-au cerut prim-ministrului Dacian Cioloș să vină să dea explicații pentru acțiunea Fiscului, iar acesta și-a confirmat prezența.

Dacian Cioloș a anunțat că vine miercuri, 17 februarie, în plenul Senatului pentru a vorbi despre ordinul de evacuare a sediilor Antena 1, Antena 3 și a celorlalte posturi din grupul Intact, controlat de familia lui Dan Voiculescu.

Senatul a decis, marţi, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, să-l cheme pe premier pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Antena 3, pe care preşedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei".

"În baza articolului 111 al Constituţiei, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicaţii şi vreau să fiţi de acord ca, în numele Senatului, să cerem primului ministru al României mâine să vină de urgenţă în faţa Senatului să dea explicaţii referitoare la acţiunea unor instituţii din subordinea Guvernului, care nu pot fi puse în registrul economic al unor sume de bani", a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Amintim că Dan Voiculescu a fost condamnat la data de 8 august 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, instanța stabilind cu acest prilej că a fost creat un prejudiciu de 60 de milioane de euro. O parte din acesta urma să fie recuperat prin trecerea în posesia Ministerului de Finanțe a clădirilor aflate pe terenurile obținute de Voiculescu de la Institutul de Cercetări Alimentare. Deși a fost clar la vremea respectivă că televiziunile trebuie să părăsească imobilele, timp de un an și jumătate avocații Intact au încercat să amâne deznodământul. Până la data de 15 februarie 2016, când ANAF a început să pună în aplicare sentința pronunțată de instanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net