Cutremure pe bandă rulantă în România

Un cutremur cu magnitudine peste 3 a avut loc în județul Bacău la o adâncime de doar 10 kilometri.

Seisme succesive în România în zone mai puțin vizate de seisme. După ce miercuri a avut loc un cutremur în Prahova, joi s-a produs unul în Bacău cu o magnitudine de 3.1, ambele fiind de suprafață.

Potrivit România TV, un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs luni seară, la ora locală 19,06, în zona seismică Vrancea.

În cursul zilei de luni, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs la ora locală 6,26, tot în județul Vrancea.

Seismul a avut loc la o adâncime de 129 kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Focșani (29 km), Mărășești (36 km), Râmnicu Sărat (43 km), Tecuci (49 km) și Adjud (50 km).

În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

 

Loading...