Cutremur în Vrancea! Ce magnitudine a avut

Ultima actualizare:

    Seismul s-a produs în judeţul Buzău, la ora locală 03:18
Seismul s-a produs în judeţul Buzău, la ora locală 03:18

Marți dimineață (5 februarie) a avut loc un cutremur în Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut 3,9 pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs în județul Buzău, la ora locală 03:18, la o adâncime de 113 kilometri, fiind resimţit în apropierea oraşelor Nehoiu (27 km), Covasna (40 km), Întorsura Buzăului (49 km), Târgu Secuiesc (54 km), Buzău (60 km), relatează Mediafax.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, a avut loc pe 9 ianuarie, tot în judeţul Buzău.

14.000 de victime în cazul unui cutremur mare în România

În urmă cu câtecva luni a avut loc exercițiul numit „Seism 2018”, cel mai amplu din Europa, din ultimii 20 de ani. Concluziile la care au ajuns autoritățile sunt îngrijorătoare. În Capitală, dezastrul e de proporţ, potrivit scenariului unui cutremur de 7,5 grade Richter.

Un ultim bilanţ, făcut public înainte de închiderea ediţiei, arăta dimensiunile tragediei: 2.098 de morţi, 3.912 răniţi, 7.250 dispăruţi, 30.000 de sinistraţi şi 130.000 de persoane afectate. Evident că numărul răniţilor depăşeşte cu mult capacitatea spitalelor şi personalului medical de a acorda primul ajutor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net