Cum va fi vremea pe regiuni până la sfârșitul lui martie. Ce ne așteaptă în aprilie

Ultima actualizare:

    Primăvara vine anul acesta abia în aprilie
Primăvara vine anul acesta abia în aprilie

ANM a emis o nouă prognoză meteo, iar vremea pe regiuni până la sfârșitul lui martie se anunță rece pentru această perioadă. Abia după data de 27 vom avea temperaturi mai ridicate, până la 16 grade Celsius.

Anul acesta avem parte de o primăvară târzie. Cine și-ar fi imaginat că la 10 martie țara va fi îngropată sub un nou strat de zăpadă iar ninsorile vor lovi din nou spre sfârșitul lunii? Să nu uitpm că ieri, 22 martie, în București a nins. Slab, ce-i drept, dar a nins. Iată că meteorologii nu vin cu vești foarte bune căci mai avem de îndurat o săptămână de frig. Uite cum va fi vremea în fiecare regiune a țării în intervalul 22 martie - 4 aprilie!

BANAT

Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât normal pentru ultima decadă a lunii martie, atât ziua, cu maxime termice în medie de 6...9 grade, dar mai ales pe parcursul nopţilor, când temperatura va coborî spre valori de -5...-2 grade. Încălzirea vremii ce se va resimţi începând din data 27 martie va determina valori diurne de 13...16 grade şi nocturne de 2...5 grade.

Deşi vor fi posibile unele oscilaţii de la o zi alta, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic în general apropiat de cel specific perioadei din an, respectiv maxime de 14...16 grade şi minime de 4...6 grade, posibil cu valori mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații locale şi temporare, estimate a fi în general slabe cantitativ, va fi în creştere după data de 28 martie şi în special în ultimele zile ale intervalului de referinţă, scrie Digi24.

CRIŞANA

La începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu precădere pe timpul nopţilor, astfel că media maximelor va fi de 6...10 grade, iar a minimelor de -7...-3 grade. După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13...15 grade ziua şi situându-se între 1 şi 4 grade noaptea.

Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice perioadei (în medie regională maxime de 14...16 grade şi minime de 2...5 grade, posibil mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). Cea mai mare parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar, cu probabilitate mai mare pentru ploi locale şi temporare, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 29 martie şi în ultimele zile.

TRANSILVANIA

Vremea deosebit de rece va fi caracteristică în prima parte a intervalului de prognoză, când temperaturile maxime vor fi de 2...7 grade, iar cele minime de -9...-4 grade. Din data de 27 martie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că până la sfârşitul celor săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi apropiat de cel normal acestei perioade din an. În medie, ziua vor fi valori de 10...15 grade, iar în cursul nopţilor -1...3 grade, posibil local mai mici în 1 şi 2 aprilie. Precipitații slabe, predominant ninsori, se vor semnala la începutul intervalului în sudul şi estul regiunii, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 29 martie.

MARAMUREŞ

În prima parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult sub cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, mai ales pe timpul nopţilor; astfel că, în medie, maximele vor fi de 4...7 grade, iar minimele de -6...-4 grade.

Din data de 27 martie, vremea se va încălzi semnificativ, temperaturile devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici variaţii de la o zi alta, menţinându-se în jurul acestora până la sfârşitul celor două săptămâni; valorile diurne vor fi de 11...13 grade, iar cele nocturne de 2...4 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul primei săptămâni, ulterior probabilitatea pentru precipitaţii fiind temporar mai ridicată.

MOLDOVA

Până în data de 26 martie, vremea se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu temperaturi maxime de 3...8 grade şi minime de -5...-2 grade. Ulterior valorile termice vor fi în creştere semnificativă, vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici oscilaţii, se vor menţine în jurul normelor până la finalul celor două săptămâni; astfel, ziua vor fi 9...13 grade, iar pe timpul nopţilor 1...3 grade, în medie (posibil mai rece în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). La începutul perioadei (22-24 martie), local şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 martie, dar cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

DOBROGEA

Intervalul va debuta cu o vreme deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3...7 grade, iar cele minime de -3...0 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din data de 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 10...13 grade, iar noaptea de 2...4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitații moderate cantitativ (sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie) în perioada 22-25 martie, iar după data de 30 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

La începutul intervalului, vremea va fi cu mult mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3...9 grade, iar cele minime de -5...0 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din data de 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 12...16 grade, iar noaptea de 1...4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitații (sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie) în perioada 22-24 martie, iar după data de 29 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

OLTENIA

La începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, astfel că media maximelor va fi de 5...9 grade, iar a minimelor de -5...0 grade. După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13...16 grade ziua şi situându-se între 1 şi 5 grade noaptea. Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii la de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În perioada 22-23 martie vor fi precipitaţii mixte pe arii relativ extinse. Probabilitatea de ploaie va fi apoi în creştere după data de 30 martie.

Cum va fi vremea la munte

Vremea la munte va fi deosebit de rece la începutul perioadei, geroasă în cursul nopţilor când minimele vor fi în medie de -14...-10 grade şi cu maxime negative, de -5...0 grade (valori mai scăzute la altitudini mari). Începând din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că regimul termic se va apropia de cel normal pentru perioada din an şi, cu mici oscilaţii, se va menţine astfel până la finalul celor săptămâni de prognoză; se estimează o medie a temperaturilor maxime de 1...7 grade şi a minimelor -6...-2 grade. În primele zile vor fi ninsori temporare, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea sunt estimate a fi în general slabe cantitativ.

Ce ne așteaptă în aprilie

Vremea se îmbunează spre sfârșitul luniimartie, iar din data de 27 temperaturile vor crește semnificativ în întreaga țară. Luna aprilie debutează cu vreme frumoasă, caldă și însorită, iar temperaturile ar putea ajunge și până la 16 grade Celsius. Din 29 martie până la 5 aprilie temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade. În ceea ce privelte cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în partea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Ce se întâmplă cu vremea în Europa

Zone extinse ale Europei s-ar putea confrunta cu temperaturi mai ridicate decât cele normale începând din aprilie până în iunie, a anunţat luni The Weather Company, relatează Reuters, transmite Agerpres. The Weather Company, deţinută de IBM Corp, oferă prognoze meteorologice destinate pieţelor de mărfuri şi energie.

Potrivit previziunilor, luna aprilie ar putea fi mai călduroasă decât în mod obişnuit în nord-vestul Europei şi mai rece în sudul continentului.

În următoarele luni, pe măsură ce se înaintează către vară, tendinţele şi modelele climatice recente sugerează că regiunile din nordul şi vestul Europei vor avea parte de vreme rece, umedă şi vântoasă, iar cele din sudul-estul Europei de temperaturi ridicate şi cantităţi reduse de precipitaţii.

Umiditatea din sol pare însă abundentă în această primavară şi, deşi este încă devreme, acest lucru ar putea limita prezenţa unei vremi caniculare în această vară.

Şaptesprezece din ultimele 23 de veri au fost caracterizate de o oscilaţie nord-atlantică negativă, care a condus la veri umede şi răcoroase în Marea Britanie şi Europa de Vest şi la o vreme mai călduroasă şi aridă în sud-estul Europei, potrivit The Weather Company.

Excepţii notabile au fost anii 2013 şi 2018, a precizat compania într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net