Cum se vor desfășura în acest an festivitățile de Ziua Marinei

ziua-marinei.jpg

Festivitățile grandioase din alți ani ocazionate de Ziua Marinei nu se vor repeta în 2020 chiar dacă se împlinesc 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române
Defilarea navelor nu va avea loc decât pe 15 august dar va lipsi Bricul Mircea
Foto: telegrafonline.ro
Citeste tot despre: 

Pentru prima oară în istorie, festivitățile de Ziua Marinei se vor desfăşura cu precădere în mediul online, în perioada 5-15 august. Ediţia din anul 2020 este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române.

Pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Navale, au fost lansate deja concursurile tematice sub genericul”Marea în culori" (concurs de fotografie digitală) şi”Ce fac Forţele Navale Române pentru tine?", precum şi proiectele virtual”Lecţia de istorie",”Oameni în uniformă de marină" şi „Portret de marinar, schimb de generaţii". Acestea oferă pasionaților de activitatea Marinei militare posibilitatea de a interacţiona şi de a-i cunoaşte mai bine pe marinarii militari.

 

Ziua porților deschise va fi online

 

Ziua tradiţională a porţilor deschise se va desfăşura tot în mediul online duminică, 9 august, când reprezentanţii Marinei Militare Române vor prezenta, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanţa, Brăila, Mangalia şi Tulcea.

 

Demonstrații ale navelor militare cu public doar pe 15 august

 

De ziua Marinei, sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanţa la Midia, între orele 11.30 şi 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10.00 şi 11.00.

 

Citiți și

 

 

Loading...

Citește și