Cum poți să-ți protejezi mașina cât timp stă în parcare

parcare-blocuri.jpg

Mereu au fost probleme cu parcarea din fața blocului, din cauza locurilor insuficiente
FOTO: arhivă Click!

Pe timp de izolare totală, când ai trecut de la un regim normal de viață la unul în care predomină statul în casă, iată că și mașinile au nevoie de o altfel de îngrijire. Chiar dacă vor fi folosite tot mai puțin, autovehiculele nu trebuie să rămână încuiate în parcare.

Ca să te asiguri că după terminarea perioadei de izolare totală, când vei avea nevoie din nou mașină, aceasta va fi funcțională, este bine să-ți iei câteva măsuri de precauție.
- Când staționează mai mult timp, prima care ”pică” este bateria mașinii. O perioadă îndelungată de nefolosire poate duce la descărcarea completă. Tocmai de aceea, este recomandat ca, o dată la câteva zile, să mergi să pornești mașina pentru câteva minute. Nu uita să dezinfectezi însă și componentele pe care le atingi în mașină, anunță ziare.com.
- O altă problemă ce poate apărea cvând autoturismul staționează mult timp este legată de caroserie. Aceasta poate fi afectată, în condițiile în care nu va fi spălată frecvent. În cazul în care bai o prelată, ar fi indicat să ofolosești. Mașina va fi protejată de praf și mizerie.
- Totodată, ar fi bine să te mai deplasezi cu mașina la supermarket sau farmacie, pentru că anumite componente au tendința de a se deteriora când automobilul stă prea mult pe loc.

 

Citește și:

Klaus Iohannis a anunțat carantină totală: „Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor"

Ne e frică de izolare? Sfaturi despre cum să facem față distanțării sociale de la astronautul Scott Kelly

Loading...
 
 

Citește și