Părinții băiatului de trei ani: «Cum a fost posibil să ne moară copilaşul de la o şaormă?»

Ultima actualizare:

    Soţii Nedelcu  şi-au înmormântat  copilul vineri
Soţii Nedelcu şi-au înmormântat copilul vineri

Au trecut şapte zile de la moartea băieţelului de 3 ani şi jumătate din oraşul ilfovean Pantelimon, după ce a mâncat şaorma. Nimeni nu a descoperit încă ce s-a întâmplat, deşi l-au văzut mai mulţi medici, a fost dus la un spital celebru şi inspectorii au verificat mâncarea. Azi, toţi ochii sunt îndreptaţi spre legişti, care vor anunţa cauza morţii.

Sunt tragedii la auzul cărora scuturi capul, pielea ţi se face de găină şi-ţi faci cruce. O astfel de dramă s-a petrecut în oraşul ilfovean Pantelimon. Specialiştii şi poliţia au refăcut din spusele părinţilor filmul tragediei, doar-doar or înţelege cum a fost posibil. 

Un copil de trei ani şi jumătate a fost luat luni de la grădiniţă de părinţi. Era vesel, avusese o zi bună, nimic nu prevestea ce avea să se întâmple. În drum spre casă, familia a oprit la un fast-food din sectorul 2, zona Vergului, şi a luat la pachet şaorma. ”Nu au mâncat pe drum, au împărţit mâncarea acasă, în loc de cină. În timpul nopţii li s-a făcut rău la toţi trei. Au chemat de două ori salvarea spre dimineaţă, au venit echipaje private cu medic, ultima oară, marţi la ora 7.50. Primul medic le-a făcut injecţie cu metroclopramid, după două ore, al doilea le-a spus părinţilor să meargă imediat la spital cu copilul, că nu are ce să îi facă, este grav”, au povestit surse din poliţie după audierea membrilor familiei.

Au chemat o altă salvare şi pentru că nu mai venea, după trei ore de aşteptare au apelat la un vecin să îi ducă la spital. ”La ora 12 am sunat eu la ambulanţă să întreb unde este, pentru că băiatului îi era foarte rău. Sufla destul de greu, avea buzele vinete, îşi pierduse puterea. Pe drum, ne-am întâlnit cu ambulanţa, dar doar cu şofer. Fără asistent, fără doctor”, a povestit Stelian Nedelcu, tatăl copilului. Salvarea l-a preluat şi l-a dus la Spitalul de boli infecţioase “Matei Balş”. Acolo, la Camera de Gardă, băieţelul a făcut de două ori stop cardiac, la câteva minute după ce a ajuns, cu salvarea. Deşi a fost resuscitat aproape două ore, medicii au declarat decesul. Întemeiat sau nu, părinţii copilului spun că şi la Balş s-au pierdut secunde preţioase. ”În camera de resuscitare nu aveau ce le trebuia. Balon, defibrilator, au mers în altă parte. Când l-au preluat era încă viu. Tot îmi spuneau doctorii că nu e bine, nu e bine”, a dezvăluit tatăl.

Unchiul copilului a declarat însă la stirileprotv.ro: ”Eu am vorbit cu doctorul lor care mi-a spus că, din păcate, aici a ajuns copilul într-o stare extrem de degradată ca şi deshidratare. Nu aveau ce să-i bage atât de rapid pe vene ca inima să funcţioneze”.

Părinţii vor depune azi plângere penală. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că investighează cazul. Acum şi operatorul care a preluat apelurile tatălui este cercetat de şefii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Aceştia încearcă să afle dacă salariatul de la call-center care a preluat apelurile succesive ale tatălui, întrebând de ce nu ajunge salvarea, l-a informat pe medicul coordonator că starea copilulului s-a agravat. 

Ucis de toxina botulinică?

În paralel, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică şi Sanitar Veterinară au efectuat analize ale alimentelor din şaormeria respectivă şi au anunţat că nu au descoperit nimic deosebit. Mai ales că nici un alt consumator, în afara membrilor acestei familii, nu s-a plâns că a mâncat la respectivul fast-food şi are probleme medicale. Deocamdată, în lipsa unor analize amănunţite, medici de la Matei Balş au spus că o evoluţie atât de rapidă a bolii poate fi cauzată doar de toxine deosebit de puternice, cum este cea botulinică. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net