Cum faci cea mai bună ţuică fiartă. Ce condimente se pun

cani-tuica_fiarta.jpg

cani-tuica_fiarta
Reţeta adevărată de ţuică fiartă o regăsim la regretatul maestru gastronom, Radu Anton Roman
FOTO: adevarul.ro

Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni, cum ar fi gripa şi răceală de sezon. Reţeta adevărată de ţuică fiartă o regăsim la regretatul maestru gastronom, Radu Anton Roman. Cum faci cea mai bună ţuică fiartă.

Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci la oxigenarea sângelui, iar ţuica fiartă scade riscul de a face pneumonie, scrie adevarul.ro.

Reţeta adevărată de ţuică fiartă o regăsim la regretatul maestru gastronom, Radu Anton Roman.

Cum faci cea mai bună ţuică fiartă

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide.

Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 - 150 ml).

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.

Ingrediente 

  • 500 ml ţuică
  • 5 linguriţe miere
  • 10 boabe piper
  • 10 cuişoare
  • 1 vârf cuţit scorţişoară

Mod de preparare

  • Se pune ţuica într-un ibric la fiert cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele.
  • Când s-a încălzit de ies aburi se adaugă mierea şi se amestecă puţin, până se contopeşte totul.
  • La primul semn, atenţie, doar semn de clocot, se ia de pe foc şi se acoperă.
  • Se oferă în ceşcuţe mici de lut, cât mai strânse la gură, să se răcească încet şi să se concentreze parfumul binefăcător, care ia răceala cu mâna.

O altă rețetă pentru țuica fiartă

Există două metode de a fierbe ţuica: se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut sau se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuică) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până da în clocot.

Cine a fost Radu Anton Roman

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie   În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Citește și:

Patru metode ca să gătești oul fără strop de ulei. Te lingi pe degete!

Cea mai simplă rețetă de ouă umplute, apetisantul aperitiv la mese festive

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1