Cum câștigă un ”puști” de 28 de ani, girat de premier,10.000 de euro de la stat

bateslsj.jpg

cosmin ghita, director, nuclearelectrica
Cosmin Ghiță nu are studii în domeniu

Tânăr, fără experiență și studii în domeniu. Nu este un anunț de angajare, ci profilul noului director de la Societatea Națională Nuclearelectrica, care câștigă de la stat un salariu de 10.000 de euro pe lună. Se pare că omul este un apropiat al premierului Mihai Tudose.

Nu experiența și nici vechimea nu l-a recomandat pentru acest acest post. A avut ”noroc” cu colegii din Consiliul de administraţie al producătorului de energie, care l-au numit în funcție. Ce-i drept este interimar, dar chiar și așa, până la ocuparea postului, Cosmin Ghiţă, în vârstă de 28 de ani, va pleca acasă lunar cu peste 10.000 de euro.

Cel puțin, atât a avut leafa Daniela Lulache, cea care a fost eliberată din funcție.

Înainte să fie pus în fruntea la Nuclearelectrica, tânărul a fost timp de patru luni consilier pe probleme de energie al premierului şi din iunie 2017 preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului.

Până acum a fost consilierul premierului

Anterior, el a fost partener într-o companie americană şi consilier pe relaţii publice şi guvernamentale, la Chevron România și manager relaţii publice pentru România şi Moldova la Medtronic România.

Cosmin Ghiţă şi-a luat licenţa la Bates College, Lewiston ME (Statele Unite ale Americii) cu lucrarea "Rolul inegalităţii economice în liberalizarea comerţului din dictaturile bogate în resurse petroliere".

„Propunerea domnului Cosmin Ghiţă pentru funcţia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de patru luni, a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţa în data de 21 august 2017”, explică reprezentanții Nuclearelectrica, societatea care produce energia electrică, termică și combustibilul nuclear.

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1