Cum au fost capturaţi caii din Letea. Vezi imagini terifiante! FOTO

Mai multe organizaţii de protecţie a animalelor încearcă o nouă iniţiativă de adoptare a unui statut şi a unei legi speciale pentru calul sălbatic din Delta Dunării, o specie în formare, ca brand naţional. Aceasta ar proteja pe viitor caii de evenimente similare celor de luna trecută.

Susţinătorii acestei iniţiative pornesc de la premisa că fenomenul cailor sălbatici din Deltă este semnalat dupa anul 1989, când dezintegrarea agriculturii socialiste a generat ca fenomen răspândit pe toată suprafaţa Deltei Dunării, respectiv abandonarea animalelor în câmp, în spaţiul nelucrat după desfiinţarea CAP-urilor.

Caii abandonaţi de localnici s-au sălbăticit iar numărul lor a crescut în fiecare an, dar nu există evidenţe exacte a numărului acestora în spaţiul general al Deltei şi particular în aria teritorială a comunei C.A.Rosetti. Cert este faptul ca aceste animale abandonate s-au sălbăticit şi au acelaşi comportament social ca cel al cailor veritabil sălbatici, sunt de părere iniţiatorii.

Pe de altă parte, cercetătorii în domeniu spun că în momentul de față, principala problemă o reprezintă lipsa unui studiu după concluziile căruia autorităţile să poată crea un management al acestei specii în această regiune cu o legislaţie specială.

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII AICI!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1