Culorile anului 2021, Ultimate Gray și Illuminating. Ce semnificație au și cum ne scot din depresie

Ultima actualizare:

    Griul și galbenul sunt culorile anului 2021
Griul și galbenul sunt culorile anului 2021

An de an este aleasă culoarea care dă tendița în modă pentru următoarele 12 luni. În 2021, au fost alese două culori: Ultimate Gray și Illuminating, iar specialiștii explică faptul că, în combinație, acestea ne dau o stare bună de spirit și ne socot din depresia provocată de pandemie.

Institutul american Pantone a ales culorile care definesc anul 2021. Este vorba despre neutrul Ultimate Gray și Illuminating, o variantă vibrantă de gri și galben.

Potrivit specialiștilor Pantone, cele două culori au fost alese pentru că formează o combinație care reprezintă optimismul și speranța și în același timp puterea și gândirea pozitivă.  

Pentru a doua oară în istorie (prima dată în anul 2016, când au fost preferate două nuanțe, roz pal și bleu pastel-Rose Quartz și Serenity), americanii au ales nu una, ci două culori pentru anul 2021, despre care se spune că se completează reciproc și aduc vindecare.

Culorile anului 2021, Ultimate Gray și Illuminating sunt liniștitoare

”Ultimate Gray, o nuanță liniștitoare care amintește de nisipul de pe plajă sau de fundațiile solide și stabile de beton și Illuminating, un galben strălucitor care evocă soarele cald, gustul revigorant al unei tarte cu lămâie sau spiritul vesel al verii. Așadar, cu speranță în suflet, am pășit într-un nou an în care ne așteaptă multe incertitudini, dar și vindecare”, au precizat cei de la Institutul Pantone.

Institutul Pantone a ales cele două culori care definesc anul 2021
Institutul Pantone a ales cele două culori care definesc anul 2021

Fie că vorbim despre un aranjament floral cu care decorăm casa sau despre o ținută în nuanțe de gri-galben nu doar că suntem la modă, dar ne și ajută să scăpăm de depresia provocată de pandemie.

Institutul Pantone ne anunță din anul 2000 care sunt culorile la modă

Pentru 2020, culoarea aleasă a fost albastru clasic. Culoarea „cerului la amurg”, care simbolizează calmul, încrederea și unitatea, precum și dorința unui sprijin fiabil și stabil.

Încă din anul 2000, Institutul Pantone, autoritatea mondială în domeniul sistemelor de culori, ne anunță la final de an care este tendința pentru anul următor.

Institutul Pantone a fost fondat în anii ’50 ca o companie de tipografie din New York, care acum își are sediul în Carlstadt, New Jersey.

Citește și: 

Ce spune culoarea mașinii despre tine

6 culori de lenjerie intimă. Ce spune fiecare în parte despre tine?

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net