Cu «monstrul» ăsta fac parcarea de la Universitate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Are 100 de tone, i se spune „Monstrul" şi este cel mai mare utilaj de săpat care lucrează în prezent pe şantierele Capitalei. Deservit de echipaj unguresc, cară pământ românesc, pentru a construi pentru o firmă spaniolă parcarea subterană de la Piaţa Universităţii.

Se apucă greu de muncă, dar când începe să lucreze, pământul pare că se cutremură, geamurile zăngăne, iar oamenii îşi astupă urechile.

„Ciocul" de săpat pare o dihanie neagră care ar sfărâma orice în dinţi. A venit tocmai din Ungaria pentru a săpa gropile necesare celor trei niveluri ale parcării subterane de la Piaţa Universităţii. Csabo Vass este mecanicul utilajului şi, potrivit colegilor, „omul care a îmblânzit bestia".

Aşa arată acum şantierul parcării

simeon stalpnicul png

„Utilajul are un calculator de bord care te ajută să-i coordonezi toate mişcările. Dacă îi ştii secretele, în ciuda dimensiunilor şi complexităţii sale, devine cuminte ca o pisicuţă ", explică Csabo.

Inginerul Cătălin Diaconu este unul dintre cei care supervizează construcţia parcării subterane de la Piaţa Universităţii.

Aşa va arăta parcarea când va fi gata

simeon stalpnicul png

„Suntem în grafic. Investiţia va fi gata în luna mai 2012 când va putea găzdui primele maşini. Capacitatea parcării va fi de 420 de autovehicule şi 21 de motociclete. Costul estimat este de 12 milioane de euro", dezvăluie Cătălin. Construcţia va avea trei accese: unul de pe str. Academiei, altul printr-un tunel de pe str. Toma Caragiu şi ultimul de pe str. Ion Nistor.

Recordurile maşinăriei

Greutate utilaj - 100 tone Înălţime - 30 de metriAdâncime săpăturămaximă - 50 de metriAdâncime săpăturăparcare - 23 de metriCantitate pământexcavat-30 basculante/12 ore

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net