Cu fiţe, fără fiţe

Ultima actualizare:

    Turiștii s-au relaxat  ieri pe nisip  la Mamaia Fotografii: Dorin Constanda
Turiștii s-au relaxat ieri pe nisip la Mamaia Fotografii: Dorin Constanda

Plaja a prins viaţă la Mamaia. Tineri, dar şi familii cu copii, au venit să se relaxeze şi să prindă primul bronz. Cei mai curajoşi au făcut şi o baie bună în marea rece ca gheaţa.

Ieri, în jurul prânzului, în sudul staţiunii era linişte şi în jur de 20 de grade Celsius. Nu tu muzică, nu hărmălaie. Doar sunetul valurilor se auzea pe fundal. Unii turişti făceau plajă, alţii testau apa, care nu avea mai mult de 15 grade, înălţau zmee, se plimbau pe faleză sau luau prânzul la puţinele terase deschise. Cele mai multe aveau obloanele trase. Inclusiv barurile de pe plajă. Nici şezlongurile nu erau aranjate. Pentru că cererea este mică, acestea sunt amplasate în locul unde doreşte clientul. Închirierea pe o zi costă 10 lei. 

[[{"fid":"3121608","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"A fost vreme perfectă de plajă ","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"title":"A fost vreme perfectă de plajă ","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

“Am ajuns sâmbătă şi plecăm marţi. Cazarea ne-a costat 160 de lei pe noapte şi mai avem de cheltuială câte 400 de lei”, ne-au spus Laura şi Oana, două studente venite din Hunedoara. Eduard este poliţist şi a prins bilete la Hotelul Meridian, al Ministerului de Interne. O săptămână cu familia l-a costat 500 de lei. Are cazarea asigurată, dar şi masa. Un adevărat chilipir! 

Pascual este din Spania şi a venit cu prietenii. S-a cazat la Hotelul Aurora, de 3 stele, dar este nemulţumit. “Am plătit 50 de euro pe noapte, iar condiţiile sunt groaznice. Am moloz pe balcon, în cameră n-au dat nici cu mătura, iar camerista mi-a spus că are salariul de 600 de lei şi că face curăţenie de cât e plătită”, s-a plâns bărbatul. 

În ceea ce priveşte preţurile la terasă, acestea sunt comparabile cu cele din Capitală. O bere la pahar costă 8 lei, o apă, 5-6 lei, o pizza între 25 şi 27 de lei, o porţie de paste între 27 şi 33 de lei, o friptură de porc cu cartofi prăjiţi costă 26 de lei, un păstrăv la grătar, 15 lei/100 gr, un şniţel de pui, 17 lei, iar o ciorbă între 8 şi 15 lei. Dacă îţi iei direct de pe stradă, ieşi mai ieftin. Pe o porţie de hamsii dai 6,5 lei, pe o shaorma, 15 lei, iar pe un kebap, 10 lei. 

[[{"fid":"3121610","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"La terasă, după o plimbare pe faleză ","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"title":"La terasă, după o plimbare pe faleză ","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net