Cristian Gațu: ”Cristian Țopescu a fost un idol, un mare prieten”

Ultima actualizare:

    Cristian Gațu l-a convins pe Cristian Țopescu să se întoarcă în televiziune în 1990
Cristian Gațu l-a convins pe Cristian Țopescu să se întoarcă în televiziune în 1990

Marii sportivi ai României regretă moartea lui Cristian Țopescu. Marele comentator sportiv s-a stins marți, 15 mai, la spitalul Elias din Capitală, în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil. Țopescu fusese internat în urmă cu săptămână la terapie intensivă, după o criză de diabet.

Elisabeta Lipă (campioană olimpică la canotaj): ”Despre Cristian Țopescu se pot scrie cărți întregi. Fiecare sportiv român care a urcat pe podium îl prețuia. E foarte greu să vezi cum se duc oameni cu care ai crescut. Știam că este bolnav, dar speram ca doctorii să-l ajute... Dumnezeu să-l odihnească în pace!” 

Cristian Gațu (campion mondial la handbal): ”Dumnezeu să-l ierte! Pentru mine este o pierdere mare. Cristi Țopescu a fost un idol, un prieten. Un mare prieten. A fost întotdeauna alături de mine. Și la bine, și la rău. Un prieten adevărat”.

Ivan Patzaichin (campion olimpic la canoe): ”Regretăm cu toți această pierdere. Cu Cristian Țopescu dispare o parte din istoria sportului românesc. A știut să comenteze momentele importante ale sportului nostru. Să-i apropie pe români de campioni. Am fost prieteni. După Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972, mi-a luat primul interviu. Dumnezeu să-l ierte!”

Ilie Balaci (fost internațional de fotbal): "Sunt şocat de dispariţia domnului Ţopescu. M-a comentat de multe ori în cariera de fotbalist. Era enorm. Un om extraordinar de citit, care cunoştea foarte, foarte bine fenomenul. De fapt, cam toată lumea ştia atunci că sunt doi comentatori adevăraţi în ţară: Domozină la radio şi Ţopescu la TV. Acum, orice piţigăiat poate să comenteze. La Ţopescu comentariul unui meci era o lecţie de fotbal. Nu cred că l-am auzit de două-trei ori ţipând la microfon. Dumnezeu să-i ierte!"

Cornel Dinu (fost antrenor de fotbal): "Ţopescu mi-a fost prea bun prieten ca să pot să vorbesc în aceste momente grele despre el cum ar trebui. Şi nici nu-mi place acest gen de notorietate. La români, mortul şi mireasa sunt tot timpul vedete".

Emeric Ienei (câștigător al CCE la fotbal): "Am rămas fără voce când am auzit. Am fost buni prieteni şi ne-am întâlnit de multe ori şi în afara fenomenului fotbalistic. Pe lângă meciurile comentate, am fost şi la multe chefuri împreună. Suntem născuți în acelaşi an, în aceeaşi lună, la 4 zile distanţă. Era un om extraordinar şi un ziarist foarte bun".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net